Te poți simți ca Harry Potter făcând vrăji pe Android

Te poți simți ca Harry Potter făcând vrăji pe Android

Indiferent dacă vorbim de Siri, Google Assistant sau Google Voice Search, varietatea comenzilor suportate de aceste programe este foarte mare. Nimeni nu se aștepta, însă, ca unul dintre ele să știe vrăji din Harry Potter.

Google vrea să ne atragă atenția asupra faptului că universul Harry Potter revine pe ecrane în câteva săptămâni prin intermediul noii serii de filme Fantastic Beasts and Where to Find Them, redactate de aceeași J.K. Rowling. Inițial s-a crezut că va fi vorba de doar trei pelicule, dar ulterior a ieșit la iveală că, în total, vor fi necesare cinci filme pentru a spune povestea creaturilor fantastice.

Ca o componentă infimă din efortul de marketing al celor de la Warner Bros. Pictures, compania de producție a inițiat o colaborare cu Google. Deși parteneriatul poate părea un pic ciudat, mai ales că vizează platforma Android, ci nu reclamele online, rezultatul este cel puțin interesant. Este vorba de o serie de vrăji, pe care s-ar putea să le știți din vechea serie de filme Harry Potter și care funcționează în asistentul vocal prezent pe majoritatea telefoanelor Android.

,,Dacă vreți să vedeți cum este să fii vrăjitor, încercați să adresați câteva vrăji telefonului vostru cu Android. Încercați de exemplu să spuneți, OK Google, urmat de ”Lumos” sau ”Nox” pentru a porni sau pentru a opri lanterna de la telefon. Încercați ”Silencio” pentru a trece telefonul și notificările în mod silențios.

Pentru ca pachetul să fie complet, Google a inclus deja o actualizare în Google Street View prin intermediul căreia vă puteți plimba prin străzile din Fantastic Beasts and Where to Find Them. Astfel, veți putea vedea locațiile centrale în care se va desfășura acțiunea noului film înaintea premierei de la cinema. Este suficient să folosiți acest link pentru a fi transpuși în locațiile magice.

La final, dacă sunteți amatori de VR și avați deja un headset Google Daydream View, puteți folosi o baghetă magică pentru a vedea conținutul lăzii magice a lui Newt pentru a vedea toate instrumentele folosite de caracterul principal pentru a rezolva cazuri și a face vrăji.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo