Te poți ”lega” la adidașii Digital Soles de la Zhor Tech cu telefonul mobil

Te poți ”lega” la adidașii Digital Soles de la Zhor Tech cu telefonul mobil

Tehnologiile imaginate pentru filmul Back to the Future continuă să bântuie imaginația tuturor tinerilor ingineri din ziua de astăzi. De la hoverboard-uri, la mașini zburătoare și adidași care se încheie singuri, toate aceste tehnologii rămân până în ziua de astăzi niște himere pe care tot felul de companii încearcă să le construiască.

Totuși, dacă mașinile zburătoare și hoverboard-urile încă rămân un vis, adidașii care se încheie singuri sunt din ce în ce mai mult o realitate. Odată cu aniversarea a 30 de ani de la lansarea primului film Back to the Future, Nike a anunțat că lucrează la dezvoltarea unor adidași reali care să imite varianta științifico-fantastică a adidașilor imaginați în 1985, cu tot cu șireturile care se leagă singure. Deși data de lansare a fost plasată undeva în 2016, se pare că o companie franceză, Zhor Tech, deja a demonstrat prototipul unor adidași care se ”încheie” singuri la șireturi (chiar dacă, de fapt, nu au șireturi), prin intermediul unei aplicații pe telefonul mobil.

Fiind, practic, primii ”smart shoes”, aceștia îți pot număra pașii și pot observa câtă presiune aplici atunci când calci, mulțumită unui senzor integrat ce trimite toată informația către telefonul mobil.

Deși Digital Soles sunt încă în stadiul de prototip, măcar putem vedea cu ochii noștri cum ar funcționa în realitate niște adidași care se încheie singuri. Asta spre deosebire de Nike, care până acum au oferit doar promisiuni și fotografii promoționale.

Zhor Tech nu oferă detalii despre când am putea vedea noile încălțări în magazine, însă firma franceză consideră că aceștia ar putea varia ca preț între 350 și 450 de dolari. Într-adevăr, nu sunt ieftini, dar până la urmă poți pune preț pe o tehnologie din Back to the Future devenită realitate?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: