Nike va lansa încălțămintea inspirată din ”Back to the Future”

Nike va lansa încălțămintea inspirată din ”Back to the Future”

Cei de la Nike au anunțat că vor lansa anul viitor o pereche de încălțăminte care ale cărei șireturi se vor putea lega singure.

După cum probabil știți, 21 octombrie 2015 a fost ”Back to the Future Day”, data la care Mart McFly și Doc Brown au ajuns în viitor. Filmul a prezentat o grămadă de elemente interesante, printre care se numără hoverboard-ul și jacheta care se putea usca singură. Însă filmul din 1989 al lui Robert Zemeckis ne-a prezentat și o pereche de încălțăminte ale cărei șireturi se puteau lega singure. Dacă este să ne luăm după informațiile recente, Nike ar putea să o reproducă în viitorul apropiat.

Perechi oarecum similare celei pe care am putut-o vedea în film au fost lansate în anul 2011, fiind comercializate pentru sume de aproximativ 6.000 de dolari, după cum menționează DigitalTrends. Deși aveau același design precum cei din film, pantofii din 2011 nu aveau șireturi care se puteau lega singure. Patentul pentru tehnologia respectivă nu a fost acordat celor de la Nike decât în anul 2013, iar un produs final ar urma să fie introdus pe piață în anul 2016.

Michael J. Fox, cel care a jucat rolul principal în Back to the Future a publicat deja pe Twitter o poză în care putem vedea încălțămintea. Cel mai probabil, toate modelele create vor fi vândute la licitație, banii încasați urmând a fi donați către organizația caritabilă a lui Fox, al cărei scop este combaterea bolii Parkinson. Oficiali din cadrul Nike au declarat că tehnologia se află doar la început, iar în prezent compania lucrează pentru a o implementa în mai multe sectoare. Din păcate, nu există încă informații în legătură cu prețul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: