Taxa auto 2016: calculează timbrul de mediu cu această aplicație utilă

Taxa auto 2016: calculează timbrul de mediu cu această aplicație utilă

În cazul în care nu ai plătit taxa auto pe 2016, acest calculator de timbru de mediu te va ajuta să-ți faci o idee.

Înainte de a vorbi despre aplicația care îți spune care este taxa auto pe 2016, merită explicat ce este timbrul de mediu. ”Din 19 februarie 2013, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 a introdus timbrul de mediu. Acesta reprezintă suma datorată de către contribuabili pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Timbrul se plăteşte la unităţile Trezoreriei Statului, pe numele Administraţiei Fondului pentru Mediu”, se arată pe site-ul oficial al ANAF.

Practic, cei care își cumpără o mașină nouă și vor să o înregistreze, trebuie să scoată din buzunar o sumă de bani care variază în funcție de nivelul de noxe eliberate de mașinile lor. Pe site-ul oficial al ANAF există un calculator pentru taxa auto 2016, dar în era smartphone-urilor a apărut și o aplicație specială pentru timbrul de mediu.

Calculator taxa auto 2016

Disponibilă gratuit pentru Android, aplicația ”Timbrul de mediu – Taxa auto” este un calculator care îți permite să-ți faci o idee privind suma pe care va trebui să o plătești la ANAF. În acest calculator pentru taxa auto 2016, alegi tipul vehicului, norma de poluare, capacitatea motorului și tipul de combustibil folosit și obții valoarea timbrului de mediu. În afară de cei care își cumpără mașini electrice sau mașini cu normă de poluare Euro 6, toți șoferii care achiziționează o mașină (fie nouă, fie la mâna a doua) trebuie să achite timbrul de mediu.

Calculatorul ”Timbrul de mediu – Taxa auto” poate fi descărcat gratuit de AICI.

După ce ai folosit calculatorul pentru taxa auto 2016, va trebui să depui o serie de documente, după care să achiți suma la Trezoria Statului.

calculator taxa auto 2016 timbru de mediu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI