Tastatura de pe Windows Phone va fi disponibilă și pe iPhone

Tastatura de pe Windows Phone va fi disponibilă și pe iPhone

Deși existentă de multă vreme pe telefoanele Android, într-o formă similară, funcționalitatea Word Flow prezentă pe tastaturile telefoanelor Windows Phone a devenit destul de populară încât să motiveze Microsoft s-o aducă și pe alte sisteme de operare cum ar fi iOS-ul telefoanelor Apple.

De acum înainte nu va mai fi nevoie să cumperi un telefon Lumia ca să te poți bucura de Word Flow. Microsoft a decis ca funcționalitatea tastării de cuvinte și expresii fără să mai fie nevoie să ridici degetul de pe ecran să poată fi implementată și pe iPhone-uri.

Nu se știe dacă implementarea Word Flow pe iPhone va schimba și aspectul grafic al tastaturii, astfel încât să semene cu cea de pe Windows Phone, dar e foarte posibil.

Momentan, Microsoft permite doar membrilor Windows Insider accesul la funcționlitatea Word Flow pe iPhone, însă foarte curând va apărea și o eventuală apariție pe App Store. Totuși, aceasta situație ne face să credem că Android este viitorul sistem de operare pe care World Flow va apărea imediat după portarea pe iOS.

De vreme ce Cortana a fost lansată atât pe Android cât și iOS, se pare că Microsoft nu mai e interesat să păstreze exclusivitatea funcționalităților prezente pe sistemul său de operare și e gata să ofere ce are mai valoros pe Windows Phone, pe gratis, celor mai populare sisteme de operare pe mobile din lume.

Din păcate, Word Flow nu suportă limba română, însă nu e exclus ca limba noastră să fie la rândul ei inclusă în faimoasa tastatură de la Microsoft cât de curând.