Tastatura care se montează pe degete ar putea schimba felul în care conversezi

Tastatura care se montează pe degete ar putea schimba felul în care conversezi

Încă de la inventarea tastaturii QWERTY, diverse companii au încercat să găsească moduri mai eficiente de a tasta. Unele sunt interesante, dar altele sunt de-a dreptul ciudate. 

Acest gadget face parte din ultima categorie și vine de la compania Tap Systems. Se numește Tap Strap și seamănă cu o rozetă de apărare a pumnului, însă cuprinde și degetul mare.

Este fabricat dintr-un material flexibil, are încorporați senzori de mișcare ce analizează și recunosc mișcări ale degetelor.

Orice mișcare a degetelor este percepută ca o bătaie în taste, iar Tap Strap se conectează prin Bluetooth la smartphone și tabletă.

Sistemul se declanșează printr-o triplă bătaie cu degetul mare, însă utilizatorul trebuie să învețe în mod real aparatul ce mișcări ale degetelor corespund apăsărilor pe anumite taste sau comenzi (o aplicație pentru iOS este consacrată acestei faze de pregătire).

Fiecărei apăsări îi corespunde un caracter sau o comandă. Producătorul a pus la punct un soft mnemonic, TapGenius, care permite cunoașterea și folosirea aparatului într-o oră. Tehnologia se adaptează tuturor limbilor.

Adevărata dificultate constă însă în utilizarea dispozitivului, Tap Strap urmând să pună la încercare memoria utilizatorilor. Trebuie știute pe de rost toate gesturile stabilite. Cum alfabetul conține 26 de litere, este necesar să se memoreze 26 de gesturi (fără caracterele speciale și semnele de punctuație).

Tap Strap va costa puțin peste 100 de dolari, dar noi vom rămâne la tastaturile clasice, cel puțin deocamdată.

Citește și:
Sursa: Agerpres
Etichete: