Tabletele gigant prind la public – iPad Pro vs Surface Pro 4

Tabletele gigant prind la public – iPad Pro vs Surface Pro 4

Se pare că 2015 va intra în istorie, printre altele, ca fiind anul în care tablete gigant, precum iPad Pro sau Surface Pro și-au pus amprenta asupra obiceiurilor noastre de a folosi astfel de gadgeturi sensibile la atingere.

În ultimul trimestru al anului trecut, cei de la Apple, după câțiva ani de speculații, au anunțat tableta iPad Pro. Chiar dacă a avut însă semnificativ mai puțin timp în magazine, aceasta s-a vândut mai bine decât Microsoft Surface, cea mai recentă tabletă a principalului concurent pe acest segment de piață.

Cel mai recent studiu al celor de la IDC pe marginea acestui subiect confirmă 2 milioane de tablete iPad Pro vândute în aceeași perioadă în care doar 1,6 milioane de gadgeturi Surface au fost achiziționate. Victoria înregistrată de Apple în acest segment de piață este cu atât mai impresionantă cu cât piața tabletelor, per ansamblu, este în perpetuă descreștere. În fiecare an, global, se vând cu 10 procente mai puține dispozitive de acest gen. Popularitatea tabletelor Surface este de asemenea un motiv de bucurie pentru Microsoft, dar este evident că din ce în ce mai mulți creatori de conținut au încredere în tableta gigant realizată de inginerii gigantului din Cupertino.

În materie de tablete, Microsoft a vândut cu 29% mai multe unități de la an la an, o dovadă atât a potențialului acestui tip de gadgeturi, cât și faptului că gigantul din Redmond și-a îmbunătățit produsele față de prima tabletă Surface lansată la finele lui 2012.

În ceea ce privește prețurile tabletelor gigant, se pare că acestea nu sunt foarte relevante în a defini succesul produselor. Microsoft, de exemplu, a vândut mult mai multe unități de Surface Pro 4, decât mult mai ieftinele Surface 3. ,,Cu aceste rezultate, este clar că prețul nu este cea mai importantă particularitate ce trebuie luată în considerare în momentul în care achiziționezi o tabletă cu tastatură detașabilă, performanța este.” Jean Phillippe Bouchard, directorul pe cercetare în materie de tablete al IDC a sintetizat foarte bine trendul din această nouă piață de tablete supradimensionate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: