Supercomputerul Ross e primul robot avocat din lume

Supercomputerul Ross e primul robot avocat din lume

Mai țineți minte că una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor în legătură cu inteligența artificială e aceea că le va lua joburile?

Nu credem că e cazul să ne alarmăm foarte tare în legătură cu acest aspect, pentru că oricât de mult și de repede avansează inteligențele artificiale și roboții, sunt lucruri pe care nu le vor putea face niciodată la fel de bine precum oamenii. Recent, Ross, un supercomputer dezvoltat de IBM care îl are pe Watson ca sursă de inspirație, a devenit primul robot avocat din lume.

Ross fost angajat de către casa de avocatură Baker & Hostetler pentru a se ocupa de insolvenţe şi falimente, într-un departament care include acum 50 de practicieni la firmă, potrivit Futurism. Motivul ar fi faptul că oficialii companiei cred în tehnologiile cognitive și cred că, grație lor, pot oferi servicii mai bune. Aparent, și alte firme de avocatură urmează să urmeze exemplul Baker & Hostetler.

Ross a fost creat după exemplul supercomputerului Watson, care a fost programat să înţeleagă limbajul uman, să postuleze ipoteze când este întrebat, să cerceteze şi să genereze răspunsuri şi referinţe atunci când îşi argumentează concluziile. Și să nu uităm de partea în care a învins un adversar uman la jocul Jeopardy. De asemenea, Ross învaţă din propriile experienţe, astfel că va fi mai rapid şi va avea şi mai multă experienţă atunci când interacţionează cu oamenii.

Spre exemplu, atunci când lui Ross îi va fi adresată o întrebare legată de meseria pe care o exercită, va parcurge întreaga legislaţie şi va da un răspuns care include un caz. De asemenea, Ross monitorizează non-stop legislaţia şi deciziile instanţelor şi va afla imediat atunci când un caz relevant pentru speţă are o decizie definitivă. Ross economiseşte timpul prezentând rezultatele cele mai relevante şi îşi prezintă răspunsurile într-un limbaj accesibil, fără o multitudine de termeni de specialitate, uşor de înţeles pentru toată lumea.

Citește și: