Super Mario Run e lansat oficial și îl poți descărca pe iPhone

A fost lungă așteptarea, dar Super Mario Run este acum lansat oficial și îl puteți descărca gratuit pe iPhone, iPad și iPod Touch.

În cadrul conferinței de anunțare a noilor terminale iPhone 7 și iPhone 7 Plus, oficialii Nintendo au venit pe scenă să se laude cu primul joc oficial Super Mario pentru mobile. Acesta poartă numele Super Mario Run și, cu toate că are foarte multe în comun cu rețeta clasică pe care ați descoperit-o în urmă cu câteva decenii, se pretează de minune pe smartphone-urile moderne. În plus, nici măcar nu trebuie să țineți două mâini pe ecranul telefonului pe parcursul unei sesiuni de gaming. Un singur deget este suficient, dar asta nu înseamnă sub nici o formă că este simplu.

Super Mario Run nu a fost lansat însă imediat după anunțul oficial. Au mai urmat multe teste, o versiune beta și un set stufos de zvonuri care, cel puțin parțial, s-au dovedit a fi adevărate. S-a vehiculat că prețul pentru Super Mario Run va fi 10 dolari. Cel puțin momentan însă, îl puteți descărca gratuit folosind acest link de AppStore. De asemenea, cu toate că jocul nu pare să includă o componentă online sau multiplayer, cu excepția avatarului și contului opțional Nintendo, aveți nevoie de o conexiune constantă la internet pentru a-l juca.

Dacă ar fi să-l compar cu un alt titlu existent pe care îl găsiți deja în AppStore sau Google Play, acela ar fi Rayman Jungle Run. Personajul vostru, îndrăgitul Mario, aleargă constant pe o hartă inspirată din hărțile clasice Super Mario. Cu o atingere pe ecran îl faceți să sară, iar cu o atingere prelungită îl faceți să sară mai sus. Această mecanică de joc absurd de simplă, devine însă uimitor de complexă dacă vreți să adunați toți bănuții aurii dintr-un nivel. Din punctul meu de vedere, jocul este unul foarte atrăgător, iar rețeta din spate este imposibil să nu se reflecte într-un succes de masă. Rămâne să vedem dacă vă ajunge și pe Android în câteva săptămâni sau luni.

Citește și:
Sursa: Engadget