Stephen Hawking are, în sfârșit, opinii pozitive despre viitor

Stephen Hawking are, în sfârșit, opinii pozitive despre viitor

Renumitul fizician englez, Stephen Hawking, este deja cunoscut pentru opiniile sale negative legate de viitorul omenirii, dar gândurile sale par să se schimbe.

Pe lângă marile contribuții ale lui Hawking la o mai bună înțelegere a Universului, acesta a avut diverse opinii și cu privire la viitorul nostru, iar acestea nu au fost cele mai pozitive, ca să fim indulgenți. Cele mai cunoscute avertismente ale fizicianului sunt în legătură cu existența și contactul cu extratereștrii, care s-ar putea să nu fie atât de pozitiv pe cât ne-am aștepta.

Hawking a fost invitat la inaugurarea Centrului Leverhulme pentru Viitorul Inteligenței de la Universitatea din Cambridge, un loc în care minți luminate vor încerca să dea răspunsuri la cele mai importante întrebări cu privire la viitorul inteligenței artificiale și la efectul acesteia asupra vieților noastre. Fizicianul s-a arătat încântat de faptul că cineva va studia viitorul inteligenței.

Acesta a făcut o paralelă contrastantă cu privire la trecut, afirmând că ”ne petrecem mare parte din timp studiind istoria care, să fim sinceri, este o istorie a prostiei”. Acesta vorbește despre trecut și face referire la evenimente istorice: ”și n-o să ghiciți ce lucruri idioate au mai făcut liderii din trecut”. Cu toate că ne uităm tot timpul în trecut, încă facem aceleași greșeli.

”Poate că uneltele acestei noi revoluții tehnologice ne vor da ocazia să reparăm unele greșeli pe care le-am făcut cu ultima revoluție, cea industrială”, spune Hawking. ”Și cu siguranță vom încerca să eradicăm boala și sărăcia”.

Stephen Hawking lansează și o avertizare cu privire la noua tehnologie, fiind de părere că ”inteligența artificială va fi ori cel mai bun, ori cel mai rău lucru pe care l-am creat vreodată”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: