Steam pe PlayStation 4 ar putea fi cea mai importantă revelație

Spre surprinderea celor care au crezut că moddingul consolelor next-gen este imposibil, un hacker de renume a rulat Steam pe PlayStation 4 și pentru a se juca jocuri de PC.

Deși au existat multe dezbateri de-a lungul anilor în ceea ce privește calitatea gamingului pe console versus performanța PC-urilor, ideal ar fi să existe o soluție care combină cele două lucruri într-un singur dispozitiv. Pe de-o partea, puteți oricând să vă creați un HTPC în sufragerie pentru a vă jucat titlurile voastre preferate cu unul sau mai multe gamepad-uri, dar experiența nu va fi la fel ca pe Xbox sau PlayStation, unde există un amalgam de titluri exclusive ce v-ar putea atrage atenția.

Trecând însă peste faptul că atât PlayStation 4, cât și Xbox One rulează pe platformă X86, nimeni nu s-a așteptat ca cineva să poate rula un sistem de operare independent pe ele, până la un hacker pasionat de modding. Un utilizator de YouTube ce se ascunde în spatele pseudonimului OsiriX tocmai a postat un clip prin care ne arată cum rulează Steam pe PlayStation 4. În principiu, întreaga sa librărie de titluri este disponibilă pe consolă, dar nu toate jocurile rulează în condiții optime.

În clipul de câteva minute, după ce a reușit să-și instaleze Linux pe consolă cu eforturi supra omenești, OsiriX ne-a arătat cum se poate juca action-RPG-ul Bastion pe PS4.

În teorie, întreaga sa configurație nu este una foarte complexă și ar trebui să o reproduceți și voi acasă, dar aveți totuși nevoie de câteva abilități pe partea de modding care implică totuși niște riscuri. În plus, ar fi păcat să vă străduiți să instalați Steam pe PlayStation 4, doar pentru a rula câteva dintre titlurile voastre preferate cu detalii joase sau medii.

Merită reținut faptul că performanța jocurilor de PC pe PlayStation 4 nu este sub nici o formă o reflexie a performanței consolei, ci mai degrabă a faptului că nu există optimizări pe partea driverelor de placă video specifice GPU-ului consolei. Cu alte cuvinte, întregul scenariu este posibil, dar nu recomandabil.

Alexandru Puiu
07:25 23.05.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video