18 mai 2016 | 16:04

Această consolă chinezească rulează Windows 10 și ți-o vei dori

ACTUALITATE
Această consolă chinezească rulează Windows 10 și ți-o vei dori

În cazul în care simțeați că nu există suficientă concurență în domeniul consolelor de gaming, chinezii de la Tencent au lansat o alternativă interesantă.

Tencent s-ar putea să fie o companie care nu vă spune foarte multe, dar prezența gigantului chinezesc în tech este una foarte importantă. Se află în spatele popularei platforme de mesagerie WeChat, dețin o cotă importantă din Epic Games și sunt proprietari ai Riot Games – dezvoltatorul din spatele League of Legends.

Pentru că veniturile dobândite de Tencent din software se pare că nu sunt suficiente, în cadrul CES Asia, târgul de tehnologie care se desfășoară în aceste zile în China, compania a anunțat lansarea unei console de gaming. Prima lor intrare în domeniul hardware este una foarte arătoasă și poartă numele de Tencent Games Platform sau TGP Box.

Având în vedere că această creație a fost menită să ruleze jocurile actuale și viitoare ale companiei și nu numai, în loc să aibă multe în comun cu un Xbox One sau PlayStation 4, este mai apropiată de un Steam Machine. Din câte se pare Tencent Game Platform a fost realizată în colaborare cu Intel, un fapt confirmat și de prezența unui procesor Intel Core i de generația a șasea de frecvență necunoscută.

TGP Box se va comercializa preinstalată cu Windows 10 și va fi unealta perfectă pentru atât pentru descărcat jocuri, cât și pentru streaming de jocuri. Seria de titluri compatibile anunțate împreună cu consola include League of Legends, FIFA Online 3, NBA 2K Online, Monster Hunter Online și Need for Speed Hot Pursuit Tournament.

În mare parte, TGP Box pare a fi o investiție interesantă. Din păcate, având în vedere că majoritatea produselor Tencent sunt dedicate pieței din Asia, este greu de prognozat dacă vom vedea consola și în alte colțuri ale mapamondului. Se pare că vom afla însă răspunsul la această întrebare în câteva săptămâni, când va ajunge în magazine.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele