Nokia Ozo VR costă cât un apartament, dar ar putea aduce realitatea virtuală în cinematografe

Nokia Ozo VR costă cât un apartament, dar ar putea aduce realitatea virtuală în cinematografe
14:27 22.02.2016

În cadrul MWC 2016, companii precum Samsung și LG au prezentat noi produse pentru viitorul realității virtuale. Acestea sunt destinate utilizatorilor, dar Nokia are o cameră specială pentru profesioniști, numită Ozo VR.

Nokia Ozo VR nu este un dispozitiv portabil. Are dimensiunile unui cap de copil și cântărește peste 4 kilograme. Este dotat cu 8 camere cu unghi de 195 de grade și scoate video de 360 grade la o rezoluție 2K x 2K. În interiorul său mai este și un SSD de 500GB, pe care pot fi stocate până la 45 de minute de filmare.

Camera înregistrează video și audio 3D, lipește automat clipurile filmate de senzorii individuali și poate fi folosită și pentru a face transmisiuni live, însemnând că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, meciurile de fotbal vor putea fi vizionate de pe canapea aproape la fel cum ar fi vizionate din tribune.

Bineînțeles, o astfel de unealtă nu putea să nu vină fără un preț pe măsură. Vorbim despre suma de 60.000 de dolari, prețul pentru un apartament destul de mare din capitală. Este clar că acest dispozitiv nu este pentru distracția personală, ci speră să ajungă în ”trusa de scule” a producătorilor profesioniști.

Oricum, ne bucură că Nokia s-a reorientat după ce a pierdut afacerea cu smartphone-uri și sperăm ca realitatea virtuală să permită companiei să evolueze și în alte direcții.

DSC_4208

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: