Samsung Gear 360, camera care va construi realitatea virtuală

Samsung Gear 360, camera care va construi realitatea virtuală

Cu toate că vedetele evenimentului Unpacked 2016 au fost telefoane Samsung Galaxy S7 și S7 edge, sud-coreenii au lansat și un gadget dedicat realității virtuale, ai exact camera Samsung Gear 360.

După ce LG a lansat o cameră capabilă să înregistreze la 360 grade cu numai câteva ore înainte, același lucru s-a întâmplat și în cadrul evenimentului Samsung Unpacked. Totuși, camera Gear 360 de la Samsung a primit susținere direct de la fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Revenim puțin la cameră. Gear 360 este o cameră rotundă, de dimensiuni mici, pe care utilizatorii o vor putea folosi pentru a le arăta celor dragi aflați la distanță mediul în care ei se află, la 360 de grade. Imaginile vor putea fi folosite și pe Google Street View, dar și pe Youtube și pe Facebook.

Apropo de Facebook, Mark Zuckerberg a venit pe scenă după anunțarea camerei și a anunțat viziunea lui privind viitorul. Zuckerberg crede că realitatea virtuală poate oferi cele mai ”sociale” experiențe online. El spune că ultima frontieră în materie de rețele sociale ar fi să publici clipuri la 360 de grade pe care prietenii din lista ta să le poată viziona cu ajutorul tehnologiilor Oculus (implementate și în casca de realitate virtuală Gear VR).

DSC_3938

Camera Gear 360 joacă un rol foarte important în acest viitor imaginat de Zuckerberg, deoarece, mulțumită puterii Samsung, ar putea deveni foarte răspândită și ar putea aduce un spor de popularitate considerabil tehnologiilor de realitate virtuală.

Aceasta are doi senzori de 15MP, însemnând că poate scoate imagini la 30MP, în format fisheye. Filmele înregistrate au rezoluția 3840×1920 și există și un mod de time lapse, dar și unul de video în buclă.

Camera Gear 360 va fi disponibilă începând cu a doua jumătate a anului, pe anumite piețe. Din păcate, la fel ca și casca Samsung Gear VR, va fi compatibilă doar cu telefoanele Samsung de top.

DSC_4027

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: