Sharp a fost cumpărată de Foxconn pentru o sumă mai mică decât cea zvonită

Sharp a fost cumpărată de Foxconn pentru o sumă mai mică decât cea zvonită

Chinezii de la Foxconn au reușit, într-un final, să cumpere Sharp în schimbul unei sume mai mici decât se credea până acum.

De-a lungul anilor, cei de la Sharp au avut probleme majore când vine vorba de reintrarea pe un făgaș profitabil. Deși au avut sub centură o serie importantă de parteneriate cu companii de renume și patente valoroase, mai ales pe partea de ecrane, zvonuri legate de vânzarea Sharp au început să apară online de mai bine de un an. În urmă cu ceva vreme, se spunea că licitația a fost câștigată de Foxconn, după ce a oferit nu mai puțin de 6,2 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari valori vehiculate pentru o achiziție din domeniul IT.

Dar conform site-ului 9to5Mac, Sharp a scos la iveală foarte târziu câteva obligații financiare, care i-au determinat pe chinezi să revizuiască termenii înțelegerii dintre cele doua companii. În urma calculelor, aceștia din urmă au ajuns la concluzia că prețul corect este de 3,5 miliarde de dolari, o sumă cu aproape 3 miliarde mai mică decât cea stabilită inițial.

Afacerea este una extrem de importantă pentru Foxconn, care își dorește să devină un jucător important pe piață. Chinezii sunt unii dintre cei mai vechi colaboratori Apple, dar în condițiile în care gigantul din Cupertino vrea să facă pasul la ecranele OLED, ar putea avea parte de concurența serioasă din partea Samsung și LG. Achiziția celor de la Sharp le va garanta chinezilor o sporire a capacităților de producție, pentru a deveni unul dintre principalii furnizori de display-uri pentru Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: