Samsung și LG vor fi principalii furnizori de ecrane OLED pentru Apple

Samsung și LG vor fi principalii furnizori de ecrane OLED pentru Apple

Cei din giganți din Coreea de Sud se vor ocupa de producția de ecrane OLED pentru viitoarele telefoane Apple.

Au trecut deja câteva luni de când se vorbește despre faptul că Apple va face pasul către ecranele OLED, renunțând, într-un final, la cele LCD. Dar în urmă cu ceva vreme, vă spuneam că nu există decât un număr foarte mic de companii care ar putea satisface cererea gigantului din Cupertino, Samsung fiind una dintre acestea. Astfel, deși nu avem parte de vreo confirmare oficială, Apple și Samsung ar fi semnat deja un contract cu privire la colaborarea viitoare dintre cele două.

Samsung ar vrea să investească între 6,64 miliarde de dolari și 7,47 miliarde în afacerea sa cu display-uri. Echipamentele, fabricile și staff-ul ar urma să beneficieze de cea mai mari partea a viitoarelor investiții. Mai mult decât atât, suma investită inițial va fi cuprinsă 2,49 și 3,32 miliarde de dolari, pentru a garanta producția a până la 45.000 de panouri OLED pe lună. Cele 4,17 miliarde investite ulterior ar urma să îi ajute coreeni să producă alte 45.000 de panouri la fiecare 30 de zile.

Site-ul The Verge, însă, susține că Samsung ar urma să garanteze producția a 60.000 de display-uri în fiecare lună, iar Apple, restul urmând a fi furnizate de către alte companii. LG Display și Japan Display ar fi investit deja sume considerabile în fabricile lor în vederea unei colaborări cu gigantul din Cupertino. În mod interesant, noile fabrici ar urma să-și înceapă activitatea în 2018, acesta fiind și anul în care Apple va face pasul către ecranele OLED. De asemenea, publicația Nikkei sugerează că primul telefon cu display OLED ar putea fi iPhone 7S, în cazul în care Apple își menține ritmul actual.

NU trebui uitați, însă, nici chinezii de la Foxconn, aceștia achiziționând de curând Sharp. Conform celor de la Reuters, vânzarea a fost sub formă de licitație, iar Foxconn a câștigat competiția după ce a oferit nu mai puțin de 6,2 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari valori vehiculate pentru o achiziție din domeniul IT. Chinezii sunt unii dintre cei mai vechi colaboratori Apple, însă ar putea avea parte de concurența serioasă în viitorul apropiat din partea Samsung și LG. Până la lansarea iPhone-ului cu ecran OLED, Apple va prezenta pe 21 martie un nou iPhone cu ecran de 4 inci.