Sezonul sărbătorilor: Google devine mai festiv cu un nou Doodle

ACTUALITATE
Sezonul sărbătorilor: Google devine mai festiv cu un nou Doodle
25 dec. 2016 | 17:51

Sezonul sărbătorilor a început, iar cu această ocazie, cei de la Google au lansat un nou Doodle.

[related]

Google a lansat un nou ”doodle”, sau imaginea reprezentativă de deasupra căsuței unde introduceți cuvintele pentru căutare, de ”Sezonul sărbătorilor”, cu figurine, dedicate sărbătorilor de Crăciun.

Doodle-ul interactiv aduce în memorie o scenă pe care am mai văzut-o în desene animate. Practic, poți vedea șase figurine la geam în spirit festiv.

Pentru milioane de oameni din toată lumea, sezonul sărbătorilor din luna decembrie este cea mai frumoasă perioadă din an. Așa cum era de așteptat, Google nu a ratat ocazia de a introduce un Doodle nou, special pentru această ocazie. Iar printr-un comunicat pe blogul oficial, compania din Mountain View ne oferă câteva detalii în legătură cu una dintre cele mai importante tradiții din sezonul sărbătorilor: colindele.

”Este sezonul cântecelor! Iarna aduce cu ea o serie de tradiții, însă puține dintre acestea sunt mai vechi și mai înveselitoare decât colindatul. Vechi de mii de ani, colindele erau cântece specifice anumitor regiuni și distribuite de oamenii care călătoreau între diversele orașe. Abia la începutul anilor 1800, colindatul, așa cum îl știm în ziua de azi, a început să se răspândească în Anglia și în Europa de Vest. În acest timp, cetățenii organizau orchestre în aer liber, care intonau cântece pentru oameni”, scrie pe blogul oficial Google.

Așa cum probabil știți deja, pe teritoriul românesc, Crăciunul este una dintre cele mai importante perioade din sezonul sărbătorilor. În prima zi de Crăciun, mulți colindători umblă pe străzile acoperite cu zăpadă ale orașelor și satelor, ținând în mână o stea făcută din carton și hârtie, cu scene biblice pictate pe ea.

Potrivit site-ului Wikipedia, Crăciunul face parte din cele 12 sărbători domnești (numite și praznice împărătești) ale bisericilor de rit bizantin. În anumite țări, precum România, în care creștinii sunt majoritari, Crăciunul este, de asemenea, sărbătoare legală, iar sărbătoarea se prelungește în ziua următoare, 26 decembrie, aceasta fiind considerată a doua zi de Crăciun.

Ținând cont de importanța pe care Google o dă doodle-urilor sale e posibil ca gigantul american să mai adauge și alte imagini reprezentative până în 2017, mai ales cu ocazia Anului Nou. Sărbători fericite și din partea echipei Playtech!