Se pregătesc cele mai rapide carduri microSD pentru Android

Se pregătesc cele mai rapide carduri microSD pentru Android

Există pe piață o mulțime de carduri microSD pe care le poți folosi pentru telefon, dar nu toate oferă aceeași performanță.

Majoritatea cardurilor de memorie de pe piață sunt destinate îndeosebi stocării de date multimedia, astfel că rularea de aplicații instalate într-un astfel de mediu se poate dovedi o activitate problematică. Firește există carduri microSD de mare viteză care te pot ajuta, dar și acestea au, uneori, parte de rateuri.

Din proprie experiență am descoperit că nici măcar un card microSD de clasa 10 nu este suficient de rapid pentru a rula în mod fluid aplicații ce necesită acces contant la spațiul de stocare. Cu toate acestea, lucrurile s-ar putea schimba mulțumită noilor carduri microSD.

Marcajele de pe carduri ne oferă informații despre capacitate și viteză, dar un nou simbol se pregătește să apară pe aceste dispozitive. Acesta va indica performanța aplicațiilor instalate pe card. Logoul de performanță a aplicațiilor va apărea doar pe acele carduri microSD care oferă minimul de performanță necesar pentru aplicații.

carduri microsd a1

Astfel de carduri devin extrem de utile pentru posesorii de telefoane cu Android Marshmallow sau Nougat, deoarece în aceste sisteme de operare a fost introdusă funcția de ”adoptable storage”, care permite extinderea memoriei interne pentru a găzdui aplicații.

SD Association a introdus pe piață primul standard de performanță a aplicațiilor, care va fi cunoscut drept A1, sau App Performance Class 1. Pe măsură ce nevoile pieței vor crește, noi standarde de performanță for fi create pentru carduri microSD mai avansate, arată phonearena.com.

Cardurile microSD ce vor avea simbolul A1 îndeplinesc simultan următoarele condiții:

  • O valoare de 1500 IOPS la citire aleatoare
  • O valoare de 500 IOPS la scriere
  • O performanță susținută de cel puțin 10MB/s
Citește și: