13 ian. 2016 | 17:14

Școlile norvegiene vor avea cursuri de sporturi electronice

Gaming
Școlile norvegiene vor avea cursuri de sporturi electronice

În ultimii ani, sporturile electronice au devenit din ce în ce mai greu de ignorat în Europa, chiar și în România desfășurându-se competiții importante precum Dreamhack. Una dintre țările europene care duce acest ”trend” la un alt nivel este Norvegia.

Cu toate că în Asia, sporturile electronice sunt respectate de ceva timp, în restul lumii abia începem să înțelegem importanța lor. Anul trecut, citeam că Suedia introduce cursuri de CS:GO, iar acum a venit rândul norvegienilor să-și antreneze reflexele în timpul orelor de curs.

Școala numită Garnes Vidaregåande Skole din Bergen a anunțat că va avea un curs de eSports la care se vor putea înscrie elevii care nu vor dori să facă orele de educație fizică. În total, elevii vor avea cinci ore de sporturi electronice pe săptămână.

În timpul cursului, împătimiții de gaming vor face exerciții fizice menite să le îmbunătățească dexteritatea și reflexele, vor învăța importanța muncii în echipă și importanța comunicării. Printre jocurile care ar putea deveni subiect de studiu se numără Counter-Strike, League of Legends, Starcraft și DOTA 2.

Școala va fi dotată cu scaune speciale pentru gaming, dar și cu sisteme care rulează pe baza plăcii NVIDIA GeForce GTX 980Ti. Totuși, elevii vor trebui să-și procure singuri tastatură, mouse și căști.

Cu siguranță, importanța sporturilor electronice este din ce în ce mai mare, lucru care se vede atât în numărul persoane interesate de astfel de activități, dar și în valoarea premiilor oferite la competiții de acest gen. Totuși, nu vă sfătuim să vă faceți speranțe prea mari să vedeți așa ceva în școlile din România în viitorul apropiat.