Samsung W2017 readuce la modă telefoanele cu clapetă

Samsung W2017 readuce la modă telefoanele cu clapetă

Telefoanele cu clapetă au ocazia să fie din nou, în vogă, dacă Samsung W2017 se dovedește a fi un succes asemănător cu cel al modelelor originale.

În Statele Unite deja se lansează un telefon Android cu clapetă, ZTE Cymbal-T, dar se pare că Samsung nu se lasă mai prejos și a anunțat oficial existența unui astfel de device. Numele W2017 nu pare să fie cel mai inspirat, însă nu este vorba despre numele dispozitivului, ci despre ce știe să facă.

S-a zvonit cu luni în urmă că Samsung W2017 ar urma să-și facă apariția pe piața smartphone-urilor, dar până acum, nimic nu s-a materializat. Lucrurile stau acum altfel și avem chiar o serie de specificații pentru telefon, care ne arată că designul cu clapetă nu este rezervat telefoanelor de acum 10 ani, și că performanțele de top pot fi livrate într-o astfel de carcasă.

Procesorul din interiorul lui Samsung W2017 are patru nuclee și rulează la o frecvență maximă de 1,66GHz sau 2,15GHz, în funcție de variantă. De asemenea, variantele telefonului oferă și 4GB sau 6GB de memorie RAM, dar spațiul de stocare rămâne același, de 64GB. Capacitatea de stocare poate fi extinsă cu alți 256GB, dacă aveți un card microSD de astfel de dimensiuni.

Telefonul are un ecran de 4,2 inci și o rezoluție Full HD, astfel că rezultă o densitate a ecranului de 525 pixeli pe inci. Ce e și mai interesant e că telefonul are nu unul, ci două ecrane, cel de-al doilea putând beneficia de funcția Always On. Camera foto are un senzor de 12MP, ce poate înregistra 4K.

Telefonul va fi disponibil doar în China, se pare, dar dacă acesta prinde la public, e foarte probabil ca Samsung să se gândească și la alte piețe. Cel mai șocant lucru cu privire la telefon este prețul, care, conform celor de la SamMobile, citați și de pocketnow.com, ar fi de 3000 de dolari.