07 iun. 2016 | 10:10

Samsung s-ar putea să aibă un telefon cu ecran flexibil aproape gata

VIDEO ACTUALITATE

Nu este nici prima și nici ultima oară când auzim zvonuri despre smartphone-uri cu ecran flexibil, dar cei de la Samsung s-ar putea să aibă un model aproape gata.

În ultimii ani, la majoritatea conferințelor tehnologie, oficiali Samsung, LG și nu numai, în spatele unor cutii de sticlă foarte bine păzite, au înfățișat ecrane ce pot fi îndoite cu ușurință pentru a fi integrate într-un telefon futurist. Acesta din urmă ar putea fi foarte ușor de manevrat în cea mai mare parte a timpului datorită dimensiunii reduse, dar s-ar putea extinde într-un format apropiat de o tabletă dacă aveți nevoie de un pic de spațiu suplimentar pentru citit sau redactat un text. Nimeni nu a știut când vom vedea această tehnologie într-un produs final.

Cele mai noi informații pe marginea acestui subiect vin de la Bloomberg. Respectivii redactori sunt convinși că Samsung va introduce în curând pe piață telefoane cu ecrane ce se pot îndoi. Aparent, tehnologia este aproape gata, dar sud coreenii doresc să o mai finiseze până în 2017 când ar trebui să ajungă la utilizatori.

În principiu, la momentul lansării efective a noii tehnologii, vom vorbi de două noi dispozitive ce se pot transforma. Primul se va deschide precum o trusă de farduri, iar al doilea se va putea extinde cu ușurință dintr-un telefon de 5 inci într-o tabletă de 8 inci. Aparatele, aflate momentan în stadiu de prototip se ascund momentan în spatele numelui de cod Project Valley, iar dacă zvonurile se confirmă ar trebui să ajungă la Mobile World Congress în luna februarie a anului viitor.

Într-o perioadă în care performanța hardware aproape că a atins praguri inutile și avem deja într-un smartphone modern de top puterea de procesare aferentă unui PC de acum câțiva ani, este evident că lupta între giganți precum Samsung și Apple se va duce pe alte fronturi, iar calitatea și tipul ecranelor folosite pare să fie direcția perfectă.

smartphone ecran flexibil samsung

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele