Chinezii lansează un telefon cu ecran pliabil, dar nu e așa cum ți-ai fi imaginat

Chinezii lansează un telefon cu ecran pliabil, dar nu e așa cum ți-ai fi imaginat

O companie din China vrea să introducă pe piață un telefon care se poate îndoi precum o brățară.

Un start-up din China ar putea introduce pe piață un smartphone cu un design extrem de interesant. Este vorba, mai exact, despre un model care ar putea să se îndoaie, iar în tot acest timp, ecranul tactil va funcționa. După cum scrie și site-ul CNN, display-ul se folosește de grafen.

Grafenul este un material care momentan are posibilitatea să înlocuiască majoritatea materialelor care au stat la baza computerelor încă din anii ’80. Construit pe bază de carbon, acesta este de 100 de ori mai rezistent decât oțelul, este extrem de rezistent la căldură, și este un excelent conductor de electricitate fără să emane căldură.

Numele companiei care a prezentat ambițiosul telefon este Moxi, iar aceasta susține că are deja un prototip. Astfel, până la finalul anului, își dorește să vândă în jur de 100.000 de modele doar în China. Realizarea ar fi una extrem de importantă, însă trebuie să știți un lucru despre acest telefon: ecranul ar fi unul alb-negru. O versiune cu ecran color ar necesita mai mult timp și mai multe resurse, iar chinezii își doresc să o finalizeze până în anul 2018.

Deși este vorba despre un telefon chinezesc, nu vă așteptați la un preț foarte mic. Astfel, fiecare terminal de acest fel ar valora în jur de 760 de dolari. Pentru a vă face o idee mai bună, cea mai ieftină versiune de iPhone 6S valorează aproximativ 806 dolari în prezent în China. Moxi este specializată în grafen, iar acesta nu ar fi primul său telefon care să se folosească de prețiosul material. De fapt, numele companiei este o prescurtare în limba chineză pentru cuvântul ”grafen”.

Printre marile companii care au observat potențialul telefoanelor pliabile se numără și Samsung. La finalul anului trecut, gigantul din Coreea a patentat un dispozitiv cu ecran flexibil cu ajutorul US Patent and Trademark Office.

Citește și: