Samsung recuperează teren față de Apple pe una dintre cele mai mari piețe

Samsung recuperează teren față de Apple pe una dintre cele mai mari piețe

Cota de piață a celor de la Samsung în Statele Unite este în creștere, iar coreenii ar putea sa-i egaleze pe cei de la Apple în viitorul apropiat.

Compania din Cupertino rămâne lider pe piața din Statele Unite. Conform celor mai noi informații publicate de Parks Associates, Apple are o cotă de piață de aproximativ 40%. Însă și mai important este faptul că Samsung are parte de o creștere semnificativă. Din câte se pare, coreenii dețin acum nu mai puțin de 31% din piața din America. Creșterea este una resimțită de aproape toți producătorii de terminale Android, printre care Samsung este lider absolut.

După cum scrie publicația GSMArena, LG ocupă locul 3 în State, cu 10% din piață, urmată de Motorola și HTC, care au împreună aproximativ 5%. În ceea ce privește sistemele de operare, Android pare a câștiga lupta cu iOS, software-ul celor de la Google fiind prezent pe aproximativ 60% dintre terminale. La nivel global, Samsung se situează în continuare pe primul loc, grație celor aproape 325 de milioane de dispozitive livrate în anul 2015.

Spre deosebire de aceștia Apple, a livrat ”doar” 231 de milioane de terminale. Studiul include și alte statistici interesante: aproape 40% dintre utilizatorii din State folosesc sistemele de recunoaștere a vocii și aproximativ 26% folosesc aplicații pentru efectuarea plăților.