Chinezii ar putea să le pună noi probleme celor de la Samsung

Chinezii ar putea să le pună noi probleme celor de la Samsung

Situația celor de la Samsung pe piața din China ar putea să se înrăutățească în curând.

În ultimii ani, din cauza companiilor chinezești din ce în ce mai competitive, Samsung a avut probleme mari pe cea mai mare piață a lumii. Producătorul coreean nu a ascuns acest lucru, oficiali din cadrul companiei susținând că telefoanele sale low-end și mid-range nu se mai vând la fel de bine ca înainte.

De fapt, cota de piață a coreenilor ar fi scăzut atât de mult în ultima perioadă, încât aceștia nu se mai regăsesc printre primii cinci producători de smartphone-uri din China. Huawei ocupă în continuare primul loc, cu o cotă de piață de 15,2%, după ce a detronat în urmă cu mai multă vreme Xiaomi, aceasta din urmă având acum o cotă de 14,8%. Astfel, Samsung s-ar afla pe poziția șasea.

Iar situația ar putea chiar să se înrăutățească în curând, în cazul în care ZTE are de gând să lanseze telefonul despre care se zvonește acum. ZTE Axon 7 a fost descoperit de către jurnaliștii de la VentureBeat pe site-ul chinezesc TENAA și include o serie de specificații demne de flagship-urile din ziua de azi.

ZTE Axon 7

Astfel, terminalul ar putea avea un ecran de 5,5 inci cu o rezoluție QHD, care va ascunde un procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4GB RAM și 64GB pentru stocarea datelor personale. De asemenea, am putea avea de-a face cu un senzor pentru recunoașterea amprentelor, camere foto pe față și pe spate de 8, respectiv, 20 de megapixeli și un acumulator de 3.140 mAh. Având în vedere că este vorba despre un flagship chinezesc, era clar că am vedea un raport calitate/preț de excepție. Astfel, prețul dispozitivului ar putea fi de doar 250 de dolari.

Cât despre design, Axon 7 ar împrumuta câteva elemente de la LG și de la HTC. Senzorul de amprente, de exemplu, ar putea fi plasat pe spate, sub camera foto. Telefonul se pare că va debuta în mod oficial în data de 26 mai.

Citește și: