22 feb. 2016 | 11:25

Samsung Galaxy S7 și S7 edge, lansate și disponibile la precomandă: specificații, preț, noutăți

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S7 și S7 edge, lansate și disponibile la precomandă: specificații, preț, noutăți

Lansarea Samsung Galaxy S7 și S7 edge a avut loc în cadrul unui eveniment Unpacked organizat în Barcelona. Cu toate că știam multe lucruri despre cele două dispozitive, mulțumită numeroaselor leak-uri din ultimul timp, acum știm sigur ce specificații și ce prețuri au cele două gadgeturi.

UPDATE: Samsung Galaxy S7 este deja disponibil la precomandă la eMAG. Îl puteți găsi AICI, iar versiunea S7 edge este disponibilă AICI.

Evenimentul de lansare pentru Samsung Galaxy S7 și S7 edge a fost unul cu totul inedit, deoarece jurnaliștii prezenți la MWC, în Barcelona, au urmărit o parte din prezentare prin lentilele unor ochelari de realitate virtuală Samsung Gear VR. Ca să fim corecți, chinezii de la OnePlus au avut primii ideea de a face o lansare prin intermediul realității virtuale (cu toate că au făcut-o pentru cei care voiau să vadă evenimentul de acasă), dar când un gigant de talia Samsung face o asemenea mișcare, trimite un mesaj puternic către piață și arată cât de multă încredere are în astfel de tehnologii.

Pentru a sublinia importanța pe care realitatea virtuală o va juca în viitor, Samsung l-a invitat chiar și pe Mark Zuckerberg pe scenă. Acesta din urmă a anunțat că Facebook va implementa tehnologia de streaming dinamic pentru video-urile panoramice pe Gear VR.

Pentru mai multe detalii din timpul evenimentului de lansare, accesați aici articolul de Live Text.

Samsung Galaxy S7 pret specificatii (14)

Samsung Galaxy S7 și S7 edge: preț, specificații, noutăți

Samsung Galaxy S7 și S7 edge au dimensiuni diferite. Versiunea ”clasică” are un display QHD de 5,1 inch, iar versiunea cu margini curbate vine cu un ecran de 5,5 inch, cu aceeași rezoluție. La interior, ele sunt identice, înglobând procesoare cu opt nuclee, 4GB memorie RAM și spații de stocare care încep de la 32GB, dar care pot fi extinse prin card microSD. Potrivit reprezentanților companiei, procesorul de pe Samsung Galaxy S7 este cu 30% mai puternic decât cel de pe modelele anterioare.  Pentru a suporta această putere, sud-coreenii au trebuit să gândească și un mod de răcire nou.

Samsung Galaxy S7 pret specificatii (13)

Când vine vorba despre design, nu există multe schimbări față de modelele de anul trecut, dar asta nu este un lucru deloc rău, având în vedere că Samsung a reușit să lanseze cele mai frumoase smartphone-uri din 2015 și, până acum, rămâne în frunte și pe 2016. Noile telefoane sunt ceva mai rotunjite și au și spatele curbat, la fel ca Samsung Galaxy Note 5. Camera este aproape la nivelul restului carcasei și asta este un lucru bun. Cu câteva modificări la interior, cei de la Samsung au reușit să readucă rezistența la apă, iar noile modele pot fi scufundate în apă de până la 1,5 metri timp de 30 de minute. Diferențele minore au un impact major asupra Samsung Galaxy S7 și S7 edge.

Samsung Galaxy S7 pret specificatii (10)

Apropo de camere, acestea au fost actualizate și folosesc tehnologia Dual Pixel, pentru fotografii mai bune la lumină scăzută. Asta înseamnă pixeli mai mari (cum a făcut și HTC cu Ultrapixeli), dar și o apertură 1,7.  Samsung Galaxy S7 și S7 edge se laudă și cu o focalizare foarte rapidă, dar și cu o lentilă ultralargă care poate fi montată peste smartphone. Camera principală are 12MP, iar cea frontală are 5MP.

Samsung Galaxy S7 pret specificatii (4)

Autonomia a primit un boost impresionat. Galaxy S7 vine cu o baterie de 3.000 mAh, iar versiunea edge aduce un acumulator de 3.600 mAh. În cadrul prezentării, reprezentanții companiei au declarat că te poți uita cap-coadă la un sezon din Game of Thrones fără să îți ”moară” bateria.

Samsung Galaxy S7 pret specificatii (15)

Samsung Galaxy S7 și S7 edge: preț și disponibilitate

Când vine vorba despre software, nu sunt foarte multe lucruri de precizat, dar sunt destul de importante. Cea mai interesantă funcție este cea de ”Always On” a display-ului. Mai exact, telefonul Samsung Galaxu S7 va arăta constant unele informații, dar numai dacă telefonul este cu fața în sus, pe masă. O altă funcționalitate ține de versiunea edge, care a primit un plus de utilitate. Acum, un swipe pe margine deschide un sertar cu aplicații personalizabil care poate fi mai ușor accesat decât cel de pe versiunea anterioară.

Samsung Galaxy S7 pret specificatii (12)

Samsung Galaxy S7 și S7 edge vor fi disponibile începând cu data de 11 martie, iar cei care le vor precomanda, vor primi un set Gear VR gratuit. Samsung Galaxy S7 costă 699 euro, iar prețul Samsung Galaxy S7 edge este 799 euro.