Samsung Galaxy S8 va avea un ecran fără margini

Samsung Galaxy S8 va avea un ecran fără margini

Pe măsură ce ne apropiem de lansarea telefonului, apar din ce în ce mai multe zvonuri legate de Samsung Galaxy S8 și la design-ul acestuia.

Cea mai nouă informație cu privire la Samsung Galaxy S8 se referă la ecranul acestuia, care încearcă să ajungă cât mai aproape de perfecțiune. Recent scriam despre faptul că noul flagship al sud-coreenilor ar putea să renunțe la jack-ul de căști, de 3,5mm, dar ar putea renunța și la butonul Home. În locul acestuia, un senzor de amprentă va fi integrat direct în ecran.

Ecranul ar putea să fie totuși vedeta noului Galaxy S8. Pe lângă faptul că acesta va avea mai mulți pixeli, așa cum se zvonește deja, acesta va fi și mai mare. Cei de la Bloomberg, citați de androidcentral.com, relatează că noul flagship Samsung va avea un ecran fără margini.

Ecranul fără bezel, de pe viitorul Samsung Galaxy 8, va oferi un buton Home virtual integrat în partea de jos, conform surselor anonime. Noile telefoane se vor baza pe display-uri ce se bazează pe tehnologia OLED.

Samsung Display a investit resurse semnificative pentru a crea un astfel de ecran, care să aibă un procentaj al display-ului raportat la telefon de peste 90%. Datorită butonului virtual de pe ecran, dispare nevoia de spațiu pentru un buton fizic în partea de jos. Rămâne de văzut cum va aborda Samsung problema difuzorului audio din partea de sus, însă.

Până acum, informațiile arată că Samsung Galaxy S8 va veni în variantele de 5,1 inci și de 5,5 inci. De asemenea, compania are de gând să folosească atât procesoare Qualcomm, cât și Exynos, pentru a se adresa diverselor piețe.

Un astfel de ecran fără margini nu va fi, însă, o premieră. Xiaomi deține acest titlu, prin intermediul lui Mi Mix, un telefon ce s-a vândut, totuși, în cantități limitate, în China. Samsung Galaxy S8 ar putea deveni primul telefon de acest fel care se vinde la scară largă.

Citește și: