Samsung Galaxy S8 propune schimbări radicale de design

Samsung Galaxy S8 propune schimbări radicale de design

Destul de multe zvonuri au apărut deja despre Samsung Galaxy S8: unele se infirmă, în timp ce altele capătă din ce în ce mai multă credibilitate.

Inițial, s-a zvonit despre Samsung Galaxy S8 că va oferi un ecran de rezoluție 4K, dar se pare că acest zvon se infirmă în ultimele zile. Cei de la SamMobile, citați și de androidcentral.com, discută despre ecranul ce va fi încorporat în S8 și afirmă că, la acest capitol, lucrurile nu se schimbă foarte mult.

Astfel, noul Galaxy S8 va avea un ecran QHD Super AMOLED, dar substratul acestuia va fi diferit. Astfel, Samsung are de gând să renunțe la aranjamentul de tip Diamond PenTile pentru ecranul telefonului și ar introduce un aranjament clasic, de timp RGB.

Schimbarea are și o motivație destul de concretă: Samsung Galaxy S8 are de gând să fie un telefon care să ofere experiențe de realitate virtuală mult mai imersive decât cele oferite în prezent, de telefoane. PenTile, ce are un format de tip RGBG, are o structură de doi sub-pixeli pentru fiecare pixel.

Astfel, sunt de două ori mai mulți pixeli verzi decât roșii sau albaștri. În cadrul unui format de tip RGB, sub-pixelii individuali de culori roșu, verde și albastru, se combină pentru a crea un singur pixel. În cifre, comparația arată astfel: S7 Edge, cu format RGBG, are 7.372.800 de pixeli, în timp ce Samsung Galaxy S8, care ar avea un ecran cu substrat RGB, ar oferi 11.059.200 de pixeli.

În ceea ce privește o mișcare foarte radicală din partea Samsung, aceștia ar avea de gând să renunțe la portul de căști de 3.5mm, urmând calea celor de la Apple. Noul telefon se va baza pe o mufă de tip USB-C, astfel că va fi nevoie de căști care să se conecteze astfel la smartphone.

Samsung ar putea să renunțe și la butonul de home, preferând să-l înlocuiască cu un senzor de amprentă integrat în display. Nu trebuie să uităm nici de asistentul virtual pe care Galaxy S8 îl va avea.

Samsung Galaxy S8 își va face debutul în prima parte a anului 2017 și va fi, cu siguranță, unul dintre cele mai importante dispozitive lansate de compania sud-coreeană în ultima vreme.

Citește și: