Samsung Galaxy S8 ar putea fi lansat doar în versiune Edge

Samsung Galaxy S8 ar putea fi lansat doar în versiune Edge

Conform unor noi zvonuri, telefoanele Samsung din seria Galaxy S ar putea fi disponibile doar în versiuni Edge în curând.

După cum probabil știți deja, Samsung Galaxy Note 7, cel mai nou phablet al producătorului din Coreea de Sud, este disponibil doar într-o versiune Edge. A fost pentru prima oară când compania a luat o astfel de decizie, iar, în curând, seria Galaxy S ar putea avea parte de o schimbare identică. Potrivit celor de la TechnoBuffalo, Samsung Galaxy S7 ar putea fi ultimul dispozitiv cu ecran plat, coreenii orientându-se asupra ecranelor curbate.

Samsung a introdus display-urile Edge odată cu lansarea modelului Samsung Galaxy Note Edge. Acesta din urmă avea o singură latură curbată, iar, ulterior, display-urile respective au crescut enorm în popularitate. Anul trecut, de exemplu, Samsung s-a confruntat cu unele probleme din cauza cererii extrem de mari de versiuni Edge, iar în acest an, Samsung Galaxy S7 Edge a fost chiar mai popular decât modelul standard.

”Samsung a luat în considerare posibilitatea de a identifica seria Galaxy S cu ecranele Edge, în cazul în care compania poate oferi utilizatorilor experiențe diferențiate cu ajutorul software-ului și funcțiilor specifice”, a declara Koh Dong-jin, șeful diviziei mobile din cadrul Samsung.

Cel mai probabil, decizia finală va depinde de succesul de care se va bucura Samsung Galaxy Note 7. În cazul în care acesta se va dovedi extrem de popular în rândul consumatorilor, atunci sunt șanse mari să vedem doar versiuni S8 Edge anul viitor.

Samsung Galaxy Note 7 beneficiază de un display Super AMOLED de 5,7 inci, cu o rezoluție QHD. De partea de procesare se ocupă un procesor Qualcomm Snapdragon 820, care funcționează alături de 4GB RAM și același Android 6.0.1 Marshmallow pe care îl vedeți pe majoritatea terminalelor de top la ora actuală. Însă americanii vor fi singurii care vor beneficia de procesorul Qualcomm. România și celelalte piețe vor primi versiunea dotată cu procesorul octa-core Exynos 8890.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI