Samsung Galaxy Note 7, lansat oficial: tot ce trebuie să știi despre cel mai bun phablet

Samsung Galaxy Note 7, lansat oficial: tot ce trebuie să știi despre cel mai bun phablet

După luni întregi de zvonuri, Samsung Galaxy Note 7 a fost lansat în mod oficial.

Au trecut luni întregi în care am avut de-a face cu zvonuri care mai de care mai interesante, însă toate acestea au luat sfârșit astăzi. Samsung a lansat, într-un final, Samsung Galaxy Note 7, cel mai bun phablet al său. Cei care nu sunt la curent cu informațiile trebuie să știe că Samsung a ales să treacă peste denumirea Galaxy Note 6 deoarece ar vrea să aducă seria Galaxy Note în rând cu seria Galaxy S.

Accesează aici live-blog-ul de la lansarea oficială

Prin urmare, anul viitor, vom avea parte de un Galaxy S8 și de un Galaxy Note 8. Ce-i drept, utilizatorii de rând pot fi ușor înșelați de o denumire, iar având în vedere că Samsung Galaxy S7 a debutat în acest an, unii ar fi putut crede că Note 6 este, de fapt, un terminal mai vechi. Coreenii au vrut să evite acest lucru.

Samsung Galaxy Note 7 2

Specificații Samsung Galaxy Note 7

Cât despre specificații, se pare majoritatea zvonurilor au fost confirmate, iar Samsung Galaxy Note 7 beneficiază de un display Super AMOLED de 5,7 inci, cu o rezoluție QHD. De partea de procesare se ocupă un procesor Qualcomm Snapdragon 820, care funcționează alături de 4GB RAM și același Android 6.0.1 Marshmallow pe care îl vedeți pe majoritatea terminalelor de top la ora actuală. Însă americanii vor fi singurii care vor beneficia de procesorul Qualcomm. România și celelalte piețe vor primi versiunea dotată cu procesorul octa-core Exynos 8890.

În mod interesant, publicațiile care sugerau la un moment dat că Samsung Galaxy Note 7 ar putea fi lansat exclusiv în versiune Edge (cu display curbat pe margini) aveau dreptate, iar Samsung a ales să nu lanseze o versiune standard.

Samsung Galaxy Note 7 3

FOTO The Verge

Partea de captură este o combinație între un senzor de 12 megapixeli pe partea din spate și unul de 5 megapixeli pe partea din față, adică aceeași configurație ca în cazul flagship-ului Samsung Galaxy S7.

Pe piață va fi disponibilă o singură variantă, de 64GB, dar nu lipsește suportul pentru microSD-uri cu o capacitatea maximă de 256GB. În ceea ce privește culorile, clienții vor putea alege între trei nuanțe: argintiu, albastru și negru. Nu trebuie să uităm nici de capitolul conectivitate. Astfel, Samsung Galaxy Note 7 este primul telefon al producătorului coreean, care include un port USB Type C. Mai mult decât atât, va avea și cea mai mare baterie dintre toate terminalele Samsung (cu o capacitate de 3.500 mAh).

Cât despre senzorul pentru recunoașterea irisului, Samsung a declarat că perfecționarea acestuia a durat cinci ani de zile, pentru ca utilizatorii să poată debloca telefonul într-o fracțiune de secundă. În mod interesant, acesta ar urma să fie integrat și cu serviciul Samsung Pay. Telefonul va apăra pe piață pe 19 august, iar utilizatorii din numeroase țări vor putea efectua precomenzi în zilele următoare. Cât despre preț, nu putem spune că avem foarte multe informații în acest moment. Coreenii au dat de înțeles, totuși, că Samsung Galaxy Note 7 va fi mai scump decât Samsung Galaxy S7.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI