Samsung Galaxy Note 6 ar putea fi cel mai performant telefon

Samsung Galaxy Note 6 ar putea fi cel mai performant telefon

Samsung Galaxy Note 6 ar putea folosi o nouă tehnologie dezvoltată de către coreeni.

În cazul în care ați urmărit zvonurile în legătură cu Samsung Galaxy Note 6, probabil știți că, la un moment dat, se spunea că acesta ar urma să fie primul dispozitiv dotat cu 6GB RAM. Între timp, însă, chinezii le-au luat-o înainte celor de la Samsung, iar onoarea respectivă i-a revenit modelului Vivo Xplay 5. Chiar și așa, Samsung Galaxy Note 6 ar putea să reprezinte o premieră importantă pe piață telefoanelor mobile, fiind primul care va beneficia de o nouă tehnologie Samsung.

După cum scriu și cei de la Slashgear, compania a prezentat de curând, în cadrul unui eveniment organizat în China, noile chip-uri de LPDDR4 de 6GB, pentru care s-a folosit procesul de fabricare pe 10 nanometri. Pentru a înțelege mai bine, trebuie să știți că valoarea aceasta din urmă trebuie să fie cât mai mică, pentru a ajuta la crearea unor chip-uri mai mici, dar și pentru a permite datelor să circule mai rapid dintr-un punct în altul.

În prezent, cel mai performant proces de fabricare este cel pe 14 nanometri, folosit în cazul unor procesoare precum Snapdragon 820. Acesta din urmă, însă, ar putea să nu se regăsească pe lista de specificații a viitorului Samsung Galaxy Note 6.

În schimb, terminalul ar urma să includă un Snapdragon 823, despre care v-am mai spus că ar putea fi întâlnit și pe viitorul Xiaomi Mi Note 2. Acesta ar putea fi un procesor quad core, pe 64 de biți, tactat la 2,6GHz. În trecut se vorbea chiar despre 8GB RAM, însă, cel mai probabil, coreenii se vor limita la 6GB. Chiar și așa, dacă zvonurile se adeveresc, Samsung Galaxy Note 6 va fi la fel de performant precum un PC.

Iar în cazul în care Samsung are de gând să introducă un nou chip Exynos, am putea asista la lansarea a două versiuni ale viitorului flagship.