Samsung a creat prima memorie RAM de 8GB pentru telefoane

Samsung a creat prima memorie RAM de 8GB pentru telefoane

Samsung continuă să joace tare pe segmentul de dezvoltare hardware, astfel că a creat prima memorie RAM de 8GB, dedicată smartphone-urilor.

Samsung este lider în materie de componente hardware pentru telefoane mobile și alte gadget-uri, aceste divizii ale companiei lucrând la foc automat pentru dezvoltarea de noi piese care să fie adăugate în noile modele de telefoane și tablete. Pentru cei ce nu își amintesc sau nu știu, tot Samsung a fost compania care a creat primul modul de 4GB pentru telefoane.

În decembrie 2014, Samsung a creat prima memorie RAM de 4GB, de tip LPDDR4. La nici doi ani distanță de la acest anunț, Samsung a reușit să dubleze capacitatea de memorie disponibilă într-un singur modul LPDDR4 DRAM, astfel că industria are de-a face acu cu prima memorie de 8GB, dedicată telefoanelor, smartphone-urilor dar chiar și notebook-urilor ultra-subțiri, arată androidcentral.com.

Noua memorie RAM de 8GB se bazează pe procesul de producție de 10nm. Observăm astfel o îmbunătățire a procesului de fabricație, chiar o înjumătățire a dimensiunilor la care s-a ajuns în ultimii doi ani. Samsung crease modelul anterior de memorie folosind un nod de 20nm.

Noul modul de memorie RAM este construit folosind patru cipuri de câte 2GB, unite. Memoria operează la viteze de până la 4266Mbps, iar datele transmise prin intermediul unui bus de memorie de 64 de biți ajung la 34GB/s.

Samsung vrea ca noua memorie de 8GB să ofere flagship-urilor viitoare performanțe mai mari. Aceștia sunt interesați să ofere suport pentru camere duble, pentru ecrane 4K dar și pentru funcții de realitate virtuală.

Samsung nu a oferit informații despre când va apărea noua memorie în telefoane, dar este foarte probabil ca Samsung Galaxy S8 să beneficieze de aceste noi module.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: