11 oct. 2016 | 14:37

Samsung Galaxy S8: noi informații în legătură cu posibilele specificații

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S8: noi informații în legătură cu posibilele specificații

Samsung Galaxy S8 este un subiect din ce în ce mai discutat, unul dintre principalele motive fiind eșecul reprezentat de lansarea modelului Galaxy Note 7.

În urmă cu puțină vreme, coreenii de la Samsung au anunțat în mod oficial că nu vor mai produce modelul Galaxy Note 7. Mai exact, Samsung le-a cerut partenerilor și operatorilor de rețea din toată lumea să nu mai comercializeze și să nu mai înlocuiască terminalul. În Statele Unite, utilizatorii sunt rugați să închidă terminalele și să le returneze comercianților, acolo unde le vor putea schimba cu un alt telefon produs de Samsung sau de către altă companie. În România, marii operatori nu au făcut încă niciun anunț oficial cu privire la acest subiect.

În condițiile în care Galaxy Note 7 s-a transformat într-unul dintre cele mai mari eșecuri ale coreenilor, Samsung Galaxy S8 a devenit un subiect din ce în ce mai discutat. În urmă cu ceva vreme, cei de la KB Investment & Securities sugerau că Samsung Galaxy S8 ar putea fi introdus mai devreme pentru a limita pierderile cauzate de Note 7, însă un leaker a contrazis informațiile respective, menționând că Samsung va organiza lansarea în cadrul MWC 2017.

Dar informațiile cele mai interesante sunt cele cu privire la specificații. Astfel, Phonearena indică faptul că vom avea parte de câteva schimbări importante. În primul rând, Samsung ar putea renunța la butonul Home de pe partea frontală. Însă nu va urma exemplul celor de la Apple, care s-au folosit de un buton capacitiv, și va integra senzorul pentru recunoașterea amprentelor în display, pentru a garanta o experiență vizuală mai bună utilizatorilor.

De partea de procesare ar urma să se ocupe un Exynos 8895 chipset (cu o frecvență de până la 3GHZ), sau un Snapdragon 830. Din câte se pare, Samsung se va folosi de procesul de fabricare pe 10 nanometri. În legătură cu procesorul Qualcomm, de cealaltă parte, nu avem foarte multe informații pentru moment. În ceea ce privește camera foto, Samsung ar putea apela la senzori dual-lens, însă nu știm exact dacă aceștia vor fi produși în interiorul companiei sau de către parteneri.