15 aug. 2016 | 12:47

Samsung Cloud este alternativa iCloud pentru posesorii de Galaxy S

ACTUALITATE
Samsung Cloud este alternativa iCloud pentru posesorii de Galaxy S

În principiu, este imposibil să vă aflați în pană de opțiuni când vine vorba de servicii de stocare în cloud, dar noul Samsung Cloud are toate șansele să fie un succes dacă vine preinstalat pe cea mai mare parte a terminalelor de top ale companiei.

În urmă cu câțiva ani, utilizatorii de terminale Apple au beneficiat la nivel global de lansarea iCloud. Respectivul serviciu gratuit făcea o treabă foarte bună în a facilita tranziția de la un smartphone Apple la altul, fără să mai aveți nevoie de vreun computer în preajmă. Toate datele voastre importante erau salvate în iCloud, iar după ce v-ați autentificat pe noul dispozitiv acestea erau descărcate automat de pe internet.

Samsung încearcă să facă ceva similar cu noul său Samsung Cloud, anunțat pentru prima oară în cadrul evenimentului de lansare pentru Galaxy Note 7. Diferența majoră este că, în mod gratuit, Samsung vă oferă 15GB de spațiu pentru imagini, clipuri, documente și orice alte fișiere personale, în timp ce Apple se rezumă la 5GB. Pe de altă parte, accentul se pune tot pe backup și restaurare. Clasificat ca o extensie a serviciului Smart Switch, Samsung Cloud găzduiește toate datele voastre importante, pentru a fi ulterior transpuse pe un al dispozitiv Samsung.

La momentul anunțării, mulți au crezut că acest serviciu de cloud va fi dedicat exclusiv posesorilor de Galaxy Note 7. Se pare însă că gigantul sud coreean are planuri mărețe pentru platformă. Printr-un update de firmware lansat zilele trecute, pot beneficia de același nivel de funcționalitate utilizatorii de Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge în aceleași condiții precum cei care se vor arunca la achiziția celui mai nou Note. Asta înseamnă că veți beneficia de 15GB de spațiu gratuit în Samsung Cloud și veți putea profita de el pentru a migra de la un dispozitiv la altul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele