29 aug. 2016 | 11:43

Samsung aduce în case experiența Dolby Atmos din cinema

ACTUALITATE
Samsung aduce în case experiența Dolby Atmos din cinema

Dolby Atmos este un nou standard audio menit să ofere experiențe audio surround mult mai imersive în confortul căminului, iar Samsung tocmai a lansat primele sisteme audio compatibile.

Setul de tehnologii Home Cinema au evoluat foarte mult în ultimii ani. De la ideea de Dolby Surround 5.1 și sisteme audio 7.1, acum vorbim de Dolby Atmos, un sistem audio care simulează cel mai bine experiența audio dintr-o sală de cinema blindată cu difuzoare, din toate direcțiile. Acest lucru este posibil prin intermediul unor difuzoare care sunt orientate în sus, pentru ca sunetul să vă lovească din tavan. Din păcate, Dolby Atmos suna foarte bine doar în teorie, până când cei de la Samsung au detaliat la CES primele lor sisteme audio certificate cu noua tehnologie.

Noile creații Samsung certificare Dolby Atmos sunt HW-K950 și HW-K850. Ambele sunt disponibile pentru achiziție și, la baza, sunt niște soundbar-uri asistate de un subwoofer și, în funcție de varianta pentru care optați, două difuzare wireless pentru peretele din spatele vostru. La 1000 de dolari, puteți pune mâna pe HW-K850, în timp ce la 1500 de doari, aveți acces la modelul premium HW-K950. Ideea din spatele variantei mai scumpe este că primiți în schimb o soluție Dolby Atmos completă, ce nu mai necesită vreun upgrade ulterior. HW-K950 pe lângă un soundbar și un subwoofer include doi sateliți cu difuzoare orientate spre centrul camerei și spre tavan. Dacă optați pentru HW-K850, veți avea posibilitatea să achiziționați ulterior o pereche de difuzoare Samsung Radiant360 pentru reproducerea aceleeași experiențe audio.

Partea bună este că, dacă nu v-ați propus să folosiți noile sisteme audio doar pentru filme, aveți noroc. Ambele vin la pachet cu conectivitate Bluetooth pentru a vă ajuta să vă ascultați muzica de pe telefon, iar prin WiFi se pot integra într-un sistem audio mai complex Samsung Multiroom. Acesta din urmă se traduce prin posibilitatea controlării tuturor boxelor compatibile din casă printr-o singură aplicație de mobil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele