Google Pixel, băgat la apă: cum se comportă după 30 de minute

Deși nu petrecem mai mult timp cu telefoanele în apă decât în urmă cu 5 sau 10 ani, este îmbucurător să vezi că un smartphone de top, precum Google Pixel, are și abilitatea de a rezista la contactul cu apa.

Din ce în ce mai mulți producători au ajuns să se mândrească cu faptul că vârfurile lor de gamă rezistă, într-o măsură mai mică sau mai mare, la apă. iPhone 7, Galaxy S7 sau Xperia XZ sunt doar câteva exemple de dispozitive care nu au nici un fel de problemă dacă mergeți prin ploaie sau le scăpați într-o baltă. Pentru ca lucrurile să fie foarte clare pentru utilizatori și pentru că există foarte multe variabile când vine vorba de rezistență la apă, sunt folosite niște certificări.

În timp ce iPhone 7 este certificat IP67 pentru rezistență la apă, recent lansatul Google Pixel este certificat IP53. Respectivele valori s-ar putea să nu însemne mare lucru la prima vedere, dar este important să le aveți în vedere, mai ales dacă vreți să faceți poze sub apă, de exemplu. IP53 înseamnă că un telefon rezistă la stropi de apă pe întreagă sa suprafață de la un unghi de maxim 60 de grade față de vertical. În principiu, aceasta este descrierea tehnică a ploii și, sub nici o formă, nu înseamnă că-l puteți scufunda, cel puțin după spusele celor de la Google.

Cum se întâmplă de altfel după fiecare lansare a unui gadget de interes, nu a durat foarte mult până când cineva s-a gândit să testeze rezistența la apă a Google Pixel. Rezultatul testului îl puteți vedea în clipul de mai sus și implică scufundarea aparatului în apă pentru aproximativ 30 de minute. Dacă nu era evident, un astfel de test este cu mult peste specificațiile IP53. Partea bună este că, la final, telefonul a rezistat cu brio și, cel puțin la prima vedere, s-a comportant ca unul nou.

Alexandru Puiu
10:56 22.10.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video