Dezamăgire sau succes? Primele opinii în legătură cu Google Pixel

Dezamăgire sau succes? Primele opinii în legătură cu Google Pixel

Primele review-uri pentru Google Pixel au început să apară, iar mulți utilizatori deja și-au format o opinie clară în legătură cu acest telefon.

Anul 2016 ne-a adus primele telefoane Google, iar mulți se așteaptă ca dispozitivele companiei din Mountain View să fie concurenți importanți pentru ultimele iPhone-uri. Înainte de a vă prezenta primele păreri în legătură cu acestea, vom repeta câteva dintre aspectele tehnice.

Astfel, Google Pixel și Pixel XL sunt dotate cu procesoare Snapdragon 821, cu frecvență de 2,15Ghz, 4GB memorie RAM, iar spațiul de stocare va fi de 32 sau de 128GB, cu posibilitatea de a-l extinde cu un card microSD de până la 256GB. Google Pixel are un display de 5 inch cu rezoluție full HD, iar Google Pixel XL vine cu un ecran QHD cu diagonală de 5,5 inch. Camerele foto pe ambele telefoane sunt de 12,3 (cea principală), respectiv 8MP (cea frontală). Bateria pentru Google Pixel este de 2,770 mAh, iar cea din Google Pixel XL este de 3.450 mAh.

Cei de la Gizmodo nu au fost, însă, impresionați, declarând că Google Pixel nu este suficient de bun pentru a înlocui un iPhone. ”iPhone este cu siguranță mai bun în acest an. Gama de flagship-uri Android este o glumă. Galaxy S7 măcar arată bine, dar au trecut deja șase luni de când a fost lansat. Dacă trebuie să cumperi un telefon Android, trebuie neapărat să ai în vedere Pixel. Dar nu mai pot încuraja cumpărarea unui telefon Android, deoarece, în cazul în care Pixel este cel mai bun, atunci este timpul să mergeți mai departe”, scrie Gizmodo.

Michael Nunez, Gizmodo

”Totul se rezumă la fidelitate și la aspecte generale în legătură cu sistemul de operare: Android este puțin mai inteligent, în timp ce iOS arată mai inteligent. Dacă optezi pentru un Android, totuși, acesta este telefonul pe care ar trebui să-l cumperi. Nu este doar cea mai pură reprezentare a sistemului de operare, este și cel mai bun telefon care l-a rulat vreodată”, scriu cei de la Independent.

Andrew Griffin, Independent

”Acesta este un pachet făcut de Google și s-au făcut anumite compromisuri, dar ar putea fi începutul unui lucru important. Ideea realizărilor majore de care ar putea avea parte Google în viitor este captivantă, iar Pixel este doar un prim indiciu al unui viitor în care hardware-ul Google concurează cu Apple și Samsung și în care poate chiar să câștige”, menționează site-ul 9to5Google.

Stephen Hall, 9to5Google

”Google Pixel este extrem de rapid și vine într-un moment dificil pentru Samsung, cel mai mare producător de telefoane Android. Google Assistant este mai natural decât ale sisteme similare și este util când vine vorba de organizarea activităților zilnice. Acum, în condițiile în care mulți ezită să cumpere telefoane Samsung, Pixel este o opțiune importantă pentru utilizatorii Android care nu știu ce să cumpere. Și, spre deosebire de Nexus, nu trebuie să fii entuziasmat în legătură cu Android pentru a-l aprecia”.

Lynn La, CNET

”Google Pixel este acum cel mai bun telefon Android pe care îl puteți cumpăra. Celălalt concurent important a fost descalificat din cauza combustiei spontane. Utilizatori de iPhone, este rândul vostru. Întrebați-vă: de ce am un iPhone? Datorită software-ului, a serviciilor și a politicii de confidențialitate? Sau datorită faptului că este un telefon bun pentru servicii precum Google Maps, Gmail, Spotify sau Facebook Messenger? Dacă ați răspuns afirmativ la ultima întrebare, Pixel ar putea fi și pentru voi”.

Joanna Stern, The Wall Street Journal

”Noile telefoane ale celor de la Google sunt puternice, destul de scumpe și foarte inteligente și demonstrează faptul că Google își dorește să devină un jucător extrem de important pe piață”.

 

Edward C. Baig, USA Today

”Mă bucur că există un telefon Android bun care (cel mai probabil) nu explodează. Prima glumă pe care oamenii (incluzându-mă aici și pe mine) au făcut-o pe Twitter a fost legată de faptul că Google a lansat un iPhone. Este adevărat. Din câte se pare, un iPhone cu Android este exact ceea ce așteptam”.

 

David Pierce, Wired

”Android 1.0 nu au fost un software incredibil și Google Phone 1.0 nu este un telefon incredibil. Ceea ce a făcut Android excelent au fost îmbunătățirile aduse pe parcursul anilor. Să sperăm că echipa Google va continua munca și va justifica într-o bună zi decizia de a deveni un producător de telefoane. Pentru moment, le urăm bun venit pe piața de hardware Android”.

 

Ron Amadeo, Ars Technica

”Pixel face aproape totul bine. Iar în câteva cazuri, precum realizarea de fotografii, se descurcă excepțional. Așa că, dacă ai precomandat un Pixel, cred că nu vei fi dezamăgit: este o plăcere să-l folosești și eu deja sunt atașat de telefonul Pixel XL pe care l-am folosit în ultimele cinci zile”.

David Ruddock, Android Police

”Acesta este primul telefon Google și, pentru un prim efort, este foarte bun. La aproape orice capitol (viteză, putere, cameră, asistent personal), este la nivelul celor mai bune telefoane de pe piață. Întregul pachet este incredibil și, dacă nu vă deranjează prețul, veți fi foarte mulțumiți de acest telefon”.

Dieter Bohn, The Verge

FOTO The Verge

Citește și: