Să nu faceți update la vechiul iPad, s-ar putea să nu mai pornească

Să nu faceți update la vechiul iPad, s-ar putea să nu mai pornească
11:40 24.03.2016

La scurt timp după lansarea noului iOS 9.3, foarte mulți utilizatori au avut de suferit în momentul în care și-au actualizat vechile tablete iPad.

În teorie, noul firmware lansat de Apple la începutul acestei săptămâni este compatibil cu iPad Pro (12.9-inch), iPad Pro (9.7-inch), iPad Air 2, iPad Air, iPad 4th generation, iPad 3rd generation, iPad 2, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad mini. În practică, se pare că nu toate din aceste aparate sunt suficient de performante încât poate beneficia de funcțiile noi din iOS 9.3.

Ca de fiecare dată când vine vorba de un update de firmware, cei de la Apple au fost foarte generoși și l-au lansat simultan pe o mare parte dintre iDevice-urile companiei, chiar dacă unele sunt pe piață de aproximativ patru ani, iar hardware-ul nu mai este foarte competitiv. De cele mai mai multe ori, după cum au observat majoritatea posesorilor de iPhone și iPad, în momentul în care un update sosește de un smartphone sau o tabletă veche, mai bine îl evitați pentru că acel aparat se va mișca mai prost. Nimeni nu se aștepta însă să nu mai pornească deloc și chiar de asta au avut parte mai mulți posesori de iPad 2 și iPad 3. Momentan nu au început să circule online rapoarte similare despre primele tablete iPad mini, dar acestea sunt destul de previzibile, având în vedere că au o putere de procesare identică cu a unui iPad 2.

Internauții au început să posteze pe forumul Apple mesaje legate de transformarea iPad-urilor în cărămizi după instalarea actualizării. În cel mai optimist caz, au refuzat să se mai activeze. Cei mai mulți dintre cei afectați se pare că au folosit metoda de actualizare wireless direct de pe aparat. Ca urmare, ar fi bine ca voi să actualizați iDevice-urile prin iTunes. Unii au reușit să-și repare gadgeturile printr-un proces de restaurare din modul recovery prin iTunes, dar sunt și persoane care s-au trezit că nu mai au tabletă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI