S-a rezolvat, nu se poate – soluția la un iPhone cu data în 1970

S-a rezolvat, nu se poate – soluția la un iPhone cu data în 1970

Apple a lansat iOS 9.3 în urmă cu câteva ore, iar acesta rezolvă, printre altele, arzătoarea problemă a unui iPhone cu data fixată în 1970.

Deja de câteva luni a fost descoperită o vulnerabilitate foarte arzătoare și rușinoasă pentru utilizatorii de iDevice-uri. Orice persoană care și-ar fi setat data telefonului înainte de luna mai 1970 s-ar fi trezit brusc cu un bibelor după repornirea acestuia. Nu de alta, dar sistemul de operare refuza să se mai încarce complet și dispozitivul, din motive necunoscute, nici nu mai putea fi restaurat prin intermediul iTunes. Până astăzi, o soluție oficială nu a existat la problemă, iar soluția neoficială implica demontarea iDevice-ului, deconectarea fizică a bateriei de pe placa de bază și reconectarea ei.

Odată cu lansarea iOS 9.3, cei de la Apple au adresat vulnerabilitatea legată de anul 1970, deși soluția s-ar putea să nu încânte pe toată lumea. ,,Repară o problemă în care schimbarea datei manual în mai 1970 sau mai devreme previne dispozitivul vostru cu iOS să mai pornească după restart.”  Din acest moment, a devenit imposibil să mai setați data telefonului în prima parte a anului 1970. Mai mult decât atât, data minimă pe care o puteți fixa pe telefon, deși nu înțeleg exact de ce ați face asta, este 1/1/01 la ora 12:00.

Cu alte cuvinte, este foarte probabil ca nici măcar inginerii Apple să nu fi înțeles exact ce se defectează dacă fixați data unui dispozitiv cu iOS înainte de luna mai 1970, așa că mai bine au eliminat complet respectiva funcție. Acesta s-a dovedit a fi un scenariu în care soluția cea mai simplă și evidentă a fost și cea mai bună.

În cazul în care în trecut v-ați pus data la telefon în 1970 sau un prieten a făcut o glumă proastă pe marginea acestui subiect, este suficient să vă restaurați dispozitivul prin intermediul iTunes și va funcționa din nou. În cazul în care nu este recunoscut de computer, țineți apăsat aproximativ 45 de secunde simultan pe butoane Home și Power până va intra în modul Restaurare sau Recovery.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI