S-a lansat oficial noul Android N, versiunea pentru dezvoltatori

S-a lansat oficial noul Android N, versiunea pentru dezvoltatori

După cum aflam ieri, sistemul de adopție al noilor versiuni de Android e foarte lent, dar Google tocmai a anunțat oficial primul beta de Android N pentru dezvoltatori.

Următoarea versiune majoră a sistemului de operare Google, care veți visa să ajungă la un moment dat pe al vostru smartphone în mod oficial, poartă numele simbolic de Android N. În timp, cel mai probabil, vom ști cu siguranță că aceasta este Android 7.0, iar că abrevierea N va proveni de la un nou desert.

Cu toate că nici Android Marshamallow nu rulează pe un număr foarte mare de dispozitive, Google a pus deja bazele următorului său sistem de operare, iar cei curioși îl pot experimenta, fie el și nu foarte finisat. În versiunea Developer Preview, această iterație de Android N poate fi considerată alpha, urmând ca în cadrul conferinței Google I/O 2016 să fie lansat un beta.

Momentan, imaginile cu Android N Developer Preview au fost lansate pentru următoarele gadgeturi, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C și General Mobile 4G Android One. Mai multe detalii legate de locația din care le puteți descărca și cum le puteți instala pe smartphone-uri sau tablete găsiți pe blogul oficial Android pentru dezvoltatori.

Pe lângă îmbunătățiri semnificative pe partea de performanță și securitate, noul Android vine la pachet cu un număr important de schimbări în ceea ce privește interfața și sistemul nativ de notificări. Încă din preview, puteți profita de un sistem de multi-tasking split-screen, aveți opțiunea să răspundeți la notificări cu orice aplicație în fundal, iar managementul notificărilor este mult mai bine pus la punct. Cei care aveau o problemă cu autonomia se vor bucura de un nou sistem de conservare a bateriei intitulat Doze. Va fi de asemenea inclus în Android N suportul pentru comenzile în limbajul Java 8.

În altă ordine de idei, aceasta este doar o mostră din numărul de îmbunătățiri ce vor fi prezente în versiunea finală de Android N. Multe din acelea, împreună cu o dată exactă de lansare și dispozitive care vor fi primele pe lista de actualizări vor fi comunicate la I/O 2016.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: