Lollipop este cel mai popular sistem de operare Android

Lollipop este cel mai popular sistem de operare Android

Contrar așteptărilor celor mai mulți dintre noi, nu Android KitKat este cea mai utilizată versiune de Android, ci sistemul de operare Android Lollipop.

Până acum, multiplele versiuni de Android nu aveau un anumit sistem de operare care să iasă în evidență în mod radical. Toate versiunile de Android, de la KitKat la Marshmallow, erau împărțite în mod relativ egal între diferitele terminale. Totuși, începând din acest martie, statisticile oferite de către cei de la Android Developers arată ascensiunea unui sistem de operare în mod deosebit: Android Lollipop.

Dacă până acum Android KitKat domina familia Android cu un procent de 34,3%, cel mai mare dintre toate sistemele de operare, Android Lollipop a reușit să-l depășească pe KitKat cu două procente atunci când sunt cumulate cele două versiuni de Lollipop 5.0 și 5.1 și anume 36.1%.

Merită menționat că versiunea Lollipop capătă acest avans la 16 luni după ce a fost lansat, și la cinci luni după lansarea lui Marshmallow. Cum Android Marshmallow este prezent pe telefoane de vârf precum noul LG G5 sau Samsung Galaxy S7, graficul arată că, momentan, lumea nu dorește să își cumpere rapid noile telefoanele apărute, preferând să tot rămână pe cele vechi. Procentul lui Lollipop crește de asemenea și ”de jos”, cu un număr mare de noi utilizatori de Android care achiziționează telefoane entry-level echipate cu Lollipop.

Odată ce vânzările telefoanelor Samsung Galaxy S7 vor începe să capete tracțiune, e foarte posibil ca Marshmallow să prindă din urmă cele mai populare sisteme de operare pe Android. Până atunci, Lollipop va rămâne ”regele Androizilor”.

Lollipop este cea mai populară versiune de Android