19 apr. 2016 | 08:45

S-a electrocutat în timp ce vorbea la telefon

ENTERTAINMENT
S-a electrocutat în timp ce vorbea la telefon

Nu este prima oară când aflăm detalii despre un deces cauzat de un telefon, dar este prima oară când respectiva fatalitate a fost cauzată prin electrocutare.

În teorie, un încărcător de telefon permite circularea unei cantități foarte mici de curent electric. Din păcate, anumite încărcătoare de proastă calitate nu respectă specificațiile producătorilor, iar utilizarea lor poate avea urmări foarte grave. Nu spune nimeni că trebuie să investiți 100 – 150 lei într-un cablu de încărcare, dar, cu siguranță, achiziția unui cablu de la o firmă cunoscută ar trebui să reprezinte o prioritate.

După o serie de accidente care s-au finalizat prin explodarea unor smartphone-uri, umflarea unor baterii sau emiterea de scântei, se pare că aceleași gadgeturi prețioase vă pot și electrocuta. Evenimentul dramatic s-a produs în Kuala Lumpur, capitala Malaeziei. O tânără s-a electrocutat pentru că a încercat să vorbească la telefon în timp ce respectivul aparat era pus la încărcat. Întregul episod a durat doar câteva secunde în timp ce soțul victime a privit neputincios momentul. Când salvarea a venit la fața locului să o preia, se pare însă că deja a fost prea târziu. Decesul a fost constatat de către medicii spitalului la momentul sosirii salvării la secția de urgențe.

,,A fost lovită brusc de către curentul cauzat de telefonul ce era pus la încărcat.” Conform unui ziar local, astfel a descris evenimentul soțul victimei la scurt timp după ce s-a întâmplat. Momentan nu se știe despre ce telefon a fost vorba, dacă a fost un smartphone precum un iPhone sau Galaxy S sau un banal telefon de vorbit. Un lucru este însă sigur, inspectorii deplasați la fața locului au dat vina pe încărcătorul neoficial și necertificat pentru acest accident. Au mai existat și alte rapoarte de persoane electrocutate pentru că au folosit încărcătoare de slabă calitate.

Ca urmare, încercați pe viitor să vă alegeți foarte bine obiectele la care faceți economie, deoarece s-ar putea să vă coste mult mai scump pe viitor un accesoriu ieftin de telefon.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele