Românii ”votează” cu Trump: republicanul, apreciat pe rețelele sociale

Românii ”votează” cu Trump: republicanul, apreciat pe rețelele sociale

Cursa pentru președinția SUA este în plină desfășurare și, cu toate că mulți americani se arată îngrijorați de faptul că Donald Trump ar putea câștiga alegerile, s-ar părea  că românii sunt susținători înflăcărați ai republicanului. 

Uneori este bine că like-urile de pe Facebook nu au valoare reală. În cazul de față, este vorba despre like-urile de susținere privind campania electorală extremă a candidatului Donald Trump.

Un studiu efectuat de ZeList relevă niște cifre îngrijorătoare privind preferințele românilor când vine vorba de viitorul președinte al Statelor Unite.

Astfel, ”dacă like-ul ar reprezenta un vot, s-ar putea spune că Donald Trump este candidatul american preferat al utilizatorilor de Facebook din România cu peste 70% din voturi”, se arată în studiul citat.

Hillary Clinton se clasează pe locul doi, cu numai 15,7% din voturi. Bernie Sanders, candidatul democrat, a primit doar 7,9% din voturile românilor.

romani voteaza trump

Situația pe Europa e ușor diferită. ZeList a analizat preferințele utilizatorilor din Marea Britanie, Germania, Franța, Spania, Polonia, Belgia și Olanda și în acest clasament tot Trump este pe primul loc, dar cu numai 48% din ”voturi”. Bernie Sanders se clasează aici pe locul doi, cu 26,7%, iar Hillary Clinton e pe trei, cu o cotă de 22,2%.

Part3

Barack Obama, Dalai Lama sau Kevin Spacey, interpretul preşedintelui fictiv al S.U.A. din serialul “House of Cards”, Frank Underwood, sunt influencerii din sfera politică şi religioasă cu cele mai multe like-uri primite din România.

romani voteaza trump

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: