România-Franța: încurajarea lui Daenerys pentru echipa națională te va face să râzi în hohote

România-Franța: încurajarea lui Daenerys pentru echipa națională te va face să râzi în hohote

Euro 2016 începe vineri, odată cu meciul România – Franța, iar reacțiile internaute deja au început să apară. Nouă ne-a atras atenția cea de mai sus, în mod deosebit. 

Motivul e simplu: nu e doar despre mult-așteptatul meci România – Franța, ci și despre unul dintre cele mai dragi personaje din Game of Thrones, Daenerys Targaryen. Cu siguranță, vă amintiți momentul ei demn de un dictator în care ține un discurs în fața nomazilor Dothraki, care au decis să o urmeze. Vă amintiți și motivul, și anume că a dat foc unui întreg templu, cu tot cu oamenii din el, pentru ca apoi să iasă triumfătoare și nearsă, precum o zeiță.

Aceluiași discurs înflăcărat i-a fost adăugată o subtitrare care reinterpretează puțin pledoaria pentru cucerirea tronului de fier. „Știu că nu suntem obișnuiți să jucăm pe timpul verii. Ar merge mai bine o bere pe terasă. Știu că e imposibil să sperăm la o victorie, iar un egal pare de pe altă planetă”. Cam așa încurajează fosta Khaleesi românii pentru meciul România-Franța.

„De când am văzut episodul în care Khaleesi spune discursul respectiv am simțit că trebuie să fie o glumă pe undeva pe acolo. Și cum se apropie meciul Franța – România și nimeni nu ne dă nici cea mai mică șansă, am zis să combin discursul ei motivațional cu o subtitrare care să reflecte așteptările românilor de la acest meci. Că sigur o să pierdem, dar măcar să nu ne facem de rușine… Nimeni din echipa qiMERA nu se aștepta să devină atât de viral clipul. Vom continua să producem conținut video care, sperăm noi, să devină cel puțin la fel de viral”, ne-au spus ceidin echipa qiMERA.

Rămâne de văzut dacă va funcționa discursul motivațional pur românesc al mamei dragonilor. Dacă nu, măcar ne-am ales cu o porție de râs. România-Franța (vineri, 10 iunie, ora 22.00, Dolce Sport 1, Pro TV), cel mai important meci din istoria recentă a naționalei țării noastre, este și partida care dă startul Euro 2016.

Cât despre Daenerys, cu părul ei de aur, rezistența la foc și cu trei dragoni pe post de copii, e la îndemână să o nominalizăm drept unul dintre cei mai mari eroi din Game of Thrones. Totuși, chiar dacă și-a luat titlul de eliberatoare salvatoare și nu pe cel de cuceritoare de teritorii, au fost dăți în care i s-ar fi potrivit mai bine cel din urmă. Da, oricât ne-ar plăcea de Khaleesi, au fost momente în care s-a comportat ca un om orbit de prea multă putere: a luat ce a vrut și a făcut exact ce a vrut cu ceea ce a luat.

E aproape un anti-erou, iar acesta pare să fie întocmai paradoxul pe care creatorii Game of Thrones l-au căutat. Jack Bender, regizorul episodului 6 din serial, a spus că scena discursului în care Daenerys se află în spatele dragonului ar trebui să ne înspăimânte puțin. „Nu e Hitler la Nuremberg, dar are puterea de partea ei”, a mai spus el, făcând o comparație la care nu se aștepta nimeni.

Daenerys e unul dintre cei mai importanți candidați pentru ocuparea Tronului de Fier al celor Șapte Regate, dar mulți au prezis că duritatea și complacerea o vor face să se prăbușească. O variantă mai potrivită ar putea fi Jon Snow, mai ales dacă teoriile legate de părinții lui reali se dovedesc a fi adevărate.

Citește și: