Roboții fac primele ”victime”: 60.000 de angajați Foxconn

Roboții fac primele ”victime”: 60.000 de angajați Foxconn

Foxconn, cel mai mare producător global de electronice, conform mai multor rapoarte, a înlocuit aproximativ 60.000 de oameni care lucrau în producție, cu roboți.

În cazul în care nu era suficient de evident la nivel global că roboții sunt mai eficienți decât oamenii, mai ales când vine vorba de sarcini repetitive de producție, mai multe publicații confirmă că exact asta s-a întâmplat în ultima perioadă în China.

În urmă cu câteva zile, un oficial guvernamental pentru orașul industrial Kunshan a declarat pentru Souch China Morning Post că una dintre fabricile mari de la Foxconn ,,a redus forța de muncă de la 110.000 de angajați la doar 50.000 mulțumită introducerii roboților. A gustat succesul aferent reducerii costurilor de producție.”

În teorie, cei de la Foxconn au confirmat de mult timp pentru BBC că încearcă să automatizeze o parte importantă a procesului de producție, încerând totuși să desființeze zvonurile cum că astfel de măsuri s-ar reflecta într-o scădere semnificativă a numărului de angajați umani. Conform declarațiilor oficial, roboții sunt folosiți doar pentru sarcini repetitive care în trecut erau realizate de angajați. În schimb, aceeași angajați au fost transferați acum pe partea de cercetare și dezvoltare sau control al calității.

,,Vom continua să angrenăm beneficiile automatizării cu forța de muncă umană în operațiunile noastre de producție și ne așteptăm să ne menținem forța de muncă semnificativă din China.” Astfel au detaliat cei de la Foxconn viitorul companiei când vine vorba eficientizarea producției fără restructurări masive.

Pe de altă parte, aceeași publicație asiatică – South China Morning Posta a publicat un material în care sunt detaliate planurile a peste 35 de companii taiwaneze care au investit deja aproximativ 609 milioane de dolari în inteligență artificială anul trecut. Printre acestea se numără și Foxconn.

În Kunshan, unde există aproximativ 600 de firme ce vor să aplice modelul Foxconn de automatizare, sunt aproximativ 2,5 milioane de persoane care lucrează în producție. Două treimi din acea valoare sunt formate doar din imigranți care a sperat la o viață mai bună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI