Rezolvați cea mai frustrantă problemă din Chrome cu o extensie

Rezolvați cea mai frustrantă problemă din Chrome cu o extensie

În sfârșit, cei de la Google au revenit asupra deciziei de a nu mai folosi tasta backspace pentru a accesa pagina anterioară în Chrome. Din păcate, vă trebuie o extensie.

Fiecare versiune nouă de Google Chrome integrează un amalgam de beneificii mai mult sau mai puțin evidente. Din păcate, există și excepții de la regulă. Acestea din urmă se manifestă prin actualizări care frustrează utilizatorii, în loc să-i încânte. Exact asta s-a întâmplat în urmă cu câteva luni, când Google a decis că funcționalitatea tastei Backspace în browser nu ar trebui să mai includă posibilitatea accesării paginii vizitate anterior.

Nu a durat foarte mult până când frustrarea utilizatorilor a ajuns să se manifeste online. Foarte mulți internauți au început să-și vocifereze dezamăgirea și să caute o soluție care, ideal, ar fi fost să nu implice schimbarea browserului. Mai trist era că nici măcar nu fusese vorba de o greșeală, oficialii gigantului din Mountain View aveau foarte mare încredere în respectivul update și publicaseră și niște argumente. ,,Foarte mulți oameni și-au pierdut progresul unei activități online deoarece apăsarea tastei backspace i-a făcut să sară de la pagina pe care o aveau afișată. Așa că, am eliminat funcția din Chrome și am creat această extensie pentru cei care preferă vechiul comportament.

Cu alte cuvinte, de acum înainte, dacă vreți să reveniți la pagina anterioară folosind o singură tastă, în loc să mutați cursorul mouse-ului în colțul din stânga sus al browser-ului, veți fi nevoiți să instalați Go Back With Backspace – o extensie din Chrome WebStore.

Folosirea tastei Backspace pentru funcția Back, deși nu a fost prezentă în primele browsere de internet, precum Mosaic sau Netscape Navigator, a fost introdusă în 1995 în Internet Explorer. La momentul respectiv, funcția fusese împrumutată din Windows Explorer, unde te ducea la directorul explorat anterior. Astfel, un obicei de 20 de ani a fost desființat cu un update de Chrome și, cu toate că un alt update ar fi fost mai eficient pentru remediera situației, se pare că s-a optat până la urmă pentru o extensie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Engadget