Chrome elimină una dintre cele mai folosite funcții

Chrome elimină una dintre cele mai folosite funcții

Printr-un update iminent adus Google Chrome, popularul browser va elimina o funcție foarte populară care s-ar putea să vă fi făcut mai mult rău decât bine.

Apăsând pe Backspace în Google Chrome vă întoarceți pe pagina vizitată anterior. Această funcție este una de care s-ar putea să depindeți foarte mult dacă petreceți o cantitate semnificativă de timp online. Pe de altă parte, s-ar putea să fie una dintre acele particularități care v-a făcut foarte multe probleme în momentul în care ați încercat să completați online un formular sau să scrieți un email, doar pentru a pierde tot din greșeală pentru că ați apăsat pe Backspace.

Cea mai recentă versiune de Google Chrome destinată dezvoltatorilor a eliminat deja posibilitatea întoarcerii la pagina vizitată anterior prin intermediul tastei Backspace.,,Ani întregi de plângeri din partea utilizatorilor au fost suficienți pentru ca noi să credem că este decizia corectă să schimbăm asta, având în vedere gradul de suferință pe care îl simt oamenii când își pierd datele și pentru că fiecare platformă are propria combinație de taste pentru a naviga înapoi.” Pentru a elimina posibilitatea faptului că ar fi vorba de o greșeală la mijloc, un oficial al echipei din spatele Chrome a făcut o declarație și a explicat că la baza gestului s-au aflat plângerile din parte utilizatorilor.

Același Ojan Vafai de la Google a explicat că modificarea a fost marcată cu posibilitatea de a se reveni în orice moment asupra ei. Din păcate, numărul celor nemulțumiți de eliminarea acestei funcții s-ar putea totuși să fie mai mare, decât al celor care sunt entuziasmați. Pe forumurile gigantului din Mountain View au început deja să strângă numeroase plângeri de la utilizatori nemulțumiți ai browserului.

S-ar putea totuși să existe și un compromis, conform managerului senior de produs Tyler Odean de la Google. Acela s-ar putea să vină sub forma unei extensii pe care să o poată instala cei care vor să reintroducă utilizarea tastei Backspace pentru întoarcerea la pagina anterioară.