Revista presei: Uzina de diamante a lui Ceaușescu; greva sindicaliștilor din primării; Simona Halep vs. Angelique Kerber

Revista presei: Uzina de diamante a lui Ceaușescu; greva sindicaliștilor din primării; Simona Halep vs. Angelique Kerber

Uzina de diamante sintetice a lui Ceaușescu, greva sindicaliștilor din primării și meciul dintre Simona Halep și Angelique Kerber – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei. 

Simona Halep joacă azi împotriva lui Angelique Kerber pentru un loc în semifinalele turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului. Meciul dintre Simona Halep (locul 5 WTA) şi Angelique Kerber (locul 4 WTA) are loc azi, de la ora 15.00, fiind prima partidă programată pe arena centrală. Partida nu poate fi amânată din cauza ploii, întrucât arena centrală are acoperiş. Halep a jucat aici şi meciul cu Kiki Bertens, câştigând în faţa unei asistenţe de elită, cu Margaret Court sau David Beckham printre spectatori.  Românca este în avantaj în meciurile cu Kerber,  scor 3-1, dar a pierdut, scor 2-6, 2-6, ultima partidă, disputată, în aprilie, la Cluj-Napoca, în Fed Cup.

Citeste mai multe despre meciul dintre Simona Halep și Angelique Kerber: adev.ro/o9ts2s

România ar fi făcut contrabandă cu droguri în Occident, iar după construirea unei fabrici de diamante sintetice, contrabandişti plătiţi de statul român ar fi vândut la negru diamante sintetice în Europa Occidentală, susţine Ion Pacepa, cel mai important dezertor din sistemul comunist de informaţii. Ion Mihai Pacepa, fostul consilier personal al lui Nicolae Ceauşescu, general, director adjunct al Departamentului de Informaţii Externe şi Secretar de Stat în Ministerul de Interne, a făcut un gest paradoxal în 1978, fugind din România. Ajuns în America, Pacepa a publicat, 10 ani mai târziu, cartea „Orizonturi Roşii“, demascând astfel sistemul crimei organizate condus de Partidul Comunist Român şi Securitate. Una dintre poveştile relatate de Pacepa a fost despre visul lui Ceauşescu de a vrea propria fabrică de diamante. “Stele” – era eufemismul pe care soţii Ceauşescu îi foloseau când vorbeau despre diamente.

Citeste mai multe despre fascinația Ceaușeștilor pentru diamante: adev.ro/o9thkk

Aproape 30.000 de angajaţi din primării şi consilii judeţe au intrat în grevă, marţi la ora 8.00, iar timp de o oră nu va fi activitate în aceste instituţii, dar nici la ghişeele serviciilor publice, excepţie făcând cazurile de urgenţă. „Protestul va avea loc în toate primăriile şi consiliile judeţene din ţară. La nivel naţional vorbim despre aproximativ 30.000 de angajaţi care marţi vor protesta timp de o oră, la începutul programului de lucru. Astfel, nu va fi activitate în aceste instituţii, dar nici la ghişeele serviciilor publice, cu excepţia cazurilor de urgenţă. În cazul în care doleanţele noastre nu sunt respectate în totalitate sau măcar parţial, peste o săptămână vom organiza o grevă de o zi, iar peste două săptămâni începem grevă pe termen nelimitat”, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Valer Suciu, potrivit news.ro.

Citeste mai multe despre greva sindicaliștilor din primării: adev.ro/o9tscn

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: