Revista presei: Simona Halep, locul trei în clasamentul WTA; transfuzia de sânge greșită de la spitalul CF2, cauzată de o eroare de etichetare; mai multe informații legate de cazul Bogdan Olteanu

Revista presei: Simona Halep, locul trei în clasamentul WTA; transfuzia de sânge greșită de la spitalul CF2, cauzată de o eroare de etichetare; mai multe informații legate de cazul Bogdan Olteanu

Vestea bună cu care debutează ziua de azi este că Simona Halep a reuşit, în doar două zile, să obţină punctele care îi permit să urce două locuri în clasamentul mondial, iar astăzi, 31 iulie, va juca finala împotriva lui Madison Keys.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vrei să afli cele mai importante informații ale zilei, le găsești mai jos.

Simona Halep a început turneul Rogers Cup de pe locul 5. Vineri, calificarea în semifinale i-a adus punctele pentru locul 4. Sâmbătă a învins-o în 3 seturi (6-0, 3-6, 6-2) pe a doua jucătoare a lumii, Angelique Kerber, şi s-a calificat, pentru al doilea an consecutiv, în finala competiţiei din Canada. A obţinut şi punctele care o vor duce, de luni, pe poziţia a treia în ierarhia WTA. La scurt timp după aceea, Simona Halep s-a calificat şi în finala de dublu, alături de Monica Niculescu.

Simona Halep va juca finala la simplu împotriva lui Madison Keys (SUA), care a învins-o pe slovaca Kristina Kucova cu 6-2, 6-1. Meciul este programat la ora locală 13:00 (20:00, ora României).

La dublu, perechea Simona Halep/Monica Niculescu se va confrunta cu rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina. Acestea din urmă s-au calificat în finală după ce le-au învins pe americancele Christina McHale/Asia Muhammad cu 6-4, 6-2. Finala de dublu feminin este programată după încheierea finalei de simplu. Găsești mai multe informații despre asta aici.

Spitalul CF2, în cadrul căruia unei femei de 39 de ani i s-a făcut o transfuzie de sânge greşită, a fost amendat cu 30.000 de lei pentru că Unitatea de transfuzii funcţiona fără autorizaţie, potrivit Ministerului Sănătăţii. Pacienta a primit sânge din grupa AB4 pozitiv, deşi grupa acesteia de sânge este O I pozitiv, din cauza unei greşeli de etichetare făcute de asistenta medicală.

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti au arătat, în raportul transmis Ministerului Sănătăţii după controlul de la Spitalul Clinic CF2, că femeii de 39 de ani operate de cancer la colul uterin i s-a administrat o grupă de sânge greşită din cauza unei erori de etichetare a asistentei care i-a prelevat sânge pentru testul pretransfuzional.

Citeste mai mult: adev.ro/ob4axk

Banii pe care Bogdan Olteanu i-ar fi primit pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării s-au plimbat prin mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu, scrie RISE Project, care a obținut documentele firmei din ale cărei conturi ar fi fost scoasă mita cash. Căsuță poștală din Delaware era operată de Ionuț Adrian Eftime, fost angajat al mogulului și denunțător în acest caz. Poți citi întregul reportaj realizat de RISE Project aici.