Revista presei: Britanicii vor un nou referendum; marșul normalității; consilierul lui Andrei Chiliman recunoaște şpaga la DNA

Revista presei: Britanicii vor un nou referendum; marșul normalității; consilierul lui Andrei Chiliman recunoaște şpaga la DNA
17:11 25.06.2016

După rezultatele votului pentru Brexit, din ce în ce mai mulți britanici vor un nou referendum; traficul rutier din București, deviat cu ocazia marşului normalității; Emanoil Bocean a recunoscut la DNA acuzațiile aduse de procurorii DNA.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre BREXIT și petiția pentru un nou referendum, marșul normalității și acuzațiile recunoscute de de fostul consilier al lui Andrei Chiliman, citiți informațiile de mai jos.

Din ce în ce mai mulți britanici s-au declarat nemulțumiți în legătură cu rezultatele referendumului pentru Brexit. După cum v-am mai spus, tabăra favorabilă BREXIT-ului a obținut 51,9 % din sufragii după numărarea majorității voturilor din circumscripții la referendumul istoric care a avut loc joi.  51,9% dintre britanici au votat pentru ieșirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunțate după încheierea numărătorii sufragiilor.

Acum, o petiție care cere organizarea unui al doilea vot a reușit să depășească un milion de semnături. Potrivit legislației din Marea Britanie, Parlamentul are obligația de a dezbate orice petiție care strânge cel puțin 100.000 de semnături. În aceste zile, este evidențiată încă o dată divizarea profundă din societatea britanică, o problemă care afectează numeroase țări din Europa, printre care se numără și România.

Citește mai mult despre petiția care cere organizare unui nou referendum: adev.ro/o9bryw

Traficul din București a fost deviat pe 25 iunie, cu ocazia marșului normalității pentru susținerea familiei formată dintr-un bărbat și o femeie, organizat de Partidul Noua Dreaptă. În mod interesant, în aceeași zi a fost desfășurat și marșul diversității, prin care oamenii își manifestă susținerea pentru drepturile comunității LGBT, organizat de asociația Accept. Primul dintre cele două marșuri a fost cel al normalității, care a început la ora 12.00. Din Piața Victoriei, în jur 40 de protestatari și un număr oarecum similar de polițiști și jandarmi au plecat spre Patriarhie, scandând „România, țară ortodoxă“ sau „România nu tolerează sodomia“.

Citește mai mult despre marșul normalității: adev.ro/o9bj84

Emanoil Bocean, fost coordonator al Poliției Locale a Sectorului 1 și fost consilier al lui Andrei Chiliman, la rândul său, fost primar al Sectorului 1, a recunoscut la DNA acuzațiile de trafic de influență aduse de procurori. Mai mult decât atât, el ar fi oferit chiar și o declarație amănunțită în legătură cu modul în care primea șpagă. Printre altele, Bocean este acuzat că ar fi primit de la unii oameni de afaceri, suma de 2.256.000 lei pentru în vederea obținerii unor contracte de lucrări publice de la Primăria Sectorului 1 și Poliția Locală a Sectorului 1.  Contractele respective aveau ca obiect, printre altele, ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, demolarea garajelor amplasate ilegal, lucrări de îndepărtare graffiti, lucrări de demontare a construcțiilor metalice amplasate ilegal.

Citeste mai mult acuzațiile aduse fostului consilier al lui Andrei Chiliman: adev.ro/o9a5r4

loading...