Revista presei: Alertă meteo; cea mai mare pensie din România; reducerea la impozitul pe locuințe

Revista presei: Alertă meteo; cea mai mare pensie din România; reducerea la impozitul pe locuințe

Un nou cod galben de furtună, românul cu cea mai mare pensie din țară și reducerea la impozitul pe locuințe – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe despre noua alertă meteo, românul cu cea mai mare pensie sau impozitul pe locuințe, găsiți informațiile în rândurile de mai jos.

Fenomenele meteo extreme cuprind toată ţara. Partea de est şi sud-est a ţării va fi spulberată de ploi torenţiale şi vijelii. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare de cod galben de vreme rea, începând de marţi dimineaţă, 28 iunie, de la ora 10.00 la ora 22.00. “În intervalul menţionat, în zonele montane, precum şi în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 60…70 l/mp, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.  Începând din noaptea de marţi spre miercuri (28/29 iunie), aria manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice se va restrânge treptat către partea de est şi sud-est a teritoriului”, a anunţat ANM.

Citeste mai mult despre codul galben de furtună: adev.ro/o9gslf

 Până joi, 30 iunie, la administraţiile financiare sunt aşteptaţi proprietarii care vor să beneficieze de reducere la plata impozitului pe locuinţe, dar şi restanţierii care îşi achită datoriile la buget şi vor să scape de penalităţi şi de o parte din dobânzile aferente acestora. Termenul de 30 iunie este important pentru contribuabilii din mai multe categorii, cum sunt plătitorii de taxe locale şi aplicanţii unui program de conformare la plata restanţelor către buget. Până joi, taxele locale se pot plăti cu reducere, iar la restanţele fiscale sunt eliminate penalităţile şi se scade 54,2% din dobânda aferentă datoriei principale, motiv pentru care acest program de conformare (lansat în toamna anului trecut) a fost supranumit „mica amnistie fiscală“.

Citeste mai multe despre reducerea la impozitul pe locuințe: adev.ro/o9gihw

Conform datelor furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), cel mai mare cuantum al pensiei din sistemul public de stat este de 28.825 de lei şi este achitat unei persoane din Bucureşti. Conform CNPP, acestei pensii de 28.825 de lei i se aplică următoarele reţineri: 5,5% contribuţia de asigurări sociale de sănătate şi 16% cota de impozit. Astfel, după aplicare acestor reţineri, pensia netă a fost de 23.090 de lei.

Citește mai mult despre pensionarii de lux: http://goo.gl/CsuF4k